Evenimentul Zilei > Actualitate > DROGAT la frontieră. Ce au descoperit polițiștii asupra unui moldovean | FOTO
DROGAT la frontieră. Ce au descoperit polițiștii asupra unui moldovean | FOTO

DROGAT la frontieră. Ce au descoperit polițiștii asupra unui moldovean | FOTO

Un tânăr din Republica Moldova s-a prezentat drogat la frontieră și a vrut să treacă granița cu „marfă” ascunsă în pantofi. La percheziție, vameșii au găsit un plic cu hașiș adus tocmai din Franța.

La controlul de frontieră de la Vama Sculeni, un tânăr consummator de droguri din Republica Moldova s-a dat de gol deoarece era, vesel, nevoie-mare, sub influența substanțelor stupefiante. Politiştii de frontieră l- au depistat, luni seara, în jurul orei ora 23.20, atunci când Pavel R. de 29 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un autoturism marca Volkswagen.

Poliția de Frontieră Iași transmite că, în baza analizei de risc, precum şi din cauza faptului că tânărul avea un comportament asemănător unei persoane care este consumatoare de substanţe stupefiante, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui unui control amănunţit asupra acestuia.

În urma controlului au fost descoperit, în interiorul pantofului tip sport de la piciorul drept, sub unul din branţuri, un plic din material de plastic transparent care conţinea 5 grame de substanţă solidă, de culoare maronie. Pavel a recunoscut că substanţa din plic reprezintă haşiş şi a cumpărat-o pentru consum propriu din Franţa, în schimbul sumei de 10 euro, el fiind consumator de droguri de aproximativ 8 ani.

În urma „aventurii” de la vamă, Pavel a fost preluat și audiat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărarea, transportarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept. Totodată, substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată și predată spre expertizare procurorilor.

Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii DIICOT  Iaşi, la finalizare urmând sa fie luate măsurile legale ce se impun.