Editura Evenimentul si Capital

Drob în prapure. Simplu şi uşor de pregătit

14-04/imagine-851-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 1019 Vizualizari

Pe orice masa de Paşti care se respectă, la români drobul este nelipsit. La prima vedere pare un preparat culinar laborios, care provoacă spaimă orcărui novice în ale bucătăriei, dar orice gospodină ştie că lucrurile nu sunt atât de complicate precum par.

Chiar dacă acum dropul poate fi cumpărat şi chiar poate fi foarte bun, tot reşeta tradiţională, ca la mama acasă se dovedeşte a fi cea mai bună alegere. Cu puţin efort şi mult curaj poate face un drob delicios, care să facă cinste bucătarului.

Vă prezentăm în continuare o reţeta tradiţioală de drob în prapună:

Timp de preparare: 20 min Timpul de gatire: 100 min Gata în: 2 ore

Ingrediente:

Măruntaiele unui miel 1 prapure ( se poate cumpăra gat curăţat şi pregătit) 2 linguri oţet 2 cepe 5 ouă 1 felie pâine 50 ml lapte Verdeaţă după gust 1 lingura ulei Sare şi piper

( opţional ouă fierte)

Modul de preparare:

1. Chiar dacă sunt cumpărate gata curăţate, pentru siguranţă, măruntaiele se dau într-un clocot, se aruncă apă şi se pun din nou la fiert în apă rece cu sare. Se spumează şi se lasă la fiert aproximativ o oră. Prapurele se pune în apă rece cu oţet.

2. Între timp, ceapă se toacă şi se căleşte în ulei încins şi apoi se trece prin maşină de tocat împreună organele de miel fierte şi pâinea înmuiată în lapte. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se adaugă ouăle şi verdeaţă tăiată mărunt. Toate ingredientele se amestecă bine până la omogenizarea completă.

3. Într-o tavă (ca cele de pandişpan) unsă cu ulei (sau tapetată cu hărtie de copt) se aşază prapurele bine scurs, iar marginile se lasă să depăşească tavă. În compoziţie se introduc unul, două ouă fierte întregi, în funcţie de lungimea tăvi. Atunci când va fi tăiat, va fi cu atât mai apetisant). Se pune amestecul dat prin maşină de tocat, se nivelează şi se acoperă cu prapurele.

4. Se pune la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Când este gata, drobul se lasă să se lasă la răcit în tavă.

LIVE BLOG la Franta - Romania. Varianta soc pentru Halep. Anuntul din aceasta seara

Pagina 1 din 1





Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI