Evenimentul Zilei > Actualitate > Adrian Cernea, campion național la off road, a murit la raliul Oituzului. Mașina lui a fost luată de viitură
Adrian Cernea, campion național la off road, a murit la raliul Oituzului. Mașina lui a fost luată de viitură

Adrian Cernea, campion național la off road, a murit la raliul Oituzului. Mașina lui a fost luată de viitură

La o competiție de off-road, care a avut loc în județul Covasna, unul dintre piloți a ajuns cu mașina în apele învolburate ale râului Oituz.
Pilotul care și-a pierdut viața la Campionatul Național de Off Road este Adrian Cernea. Acesta a decedat în cursul zilei de sâmbătă, după ce a rămas blocat cu mașina în apele învolburate ale rîului Oituz.
„Cu durere în suflet anunțăm faptul că pilotul de off road, fost campion național, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naționale de off road, care are loc la Slănic Moldova. Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinși de o viitură. Mașina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape”, se arată într-un comunicat al Comisiei Naționale de Off Road care organizează Campionatul National de Off-Road al Romaniei, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.
Concursul a fost întrerupt imediatși a fost demarată acțiunea de salvare a celor două persoane aflate în mașină.
„S-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la fața locului, cât și cu echipaje ISU. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos. Încă din momentul în care a primit primele informații privind dispariția lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federației Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgență și a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanțe s-a produs tragedia. În acest moment președintele FRAS, Norris Măgeanu, este în drum spre Slănic Moldova”, se mai arată în comunicat.

În ultimele ore, în acea zonă a plouat foarte mult.

Începând de vineri seară, 20.000 de metri cubi de apă pe oră au fost pompați din canalele de desecare în râul Tărlung de către specialiștii de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU) și de la Serviciul Județean de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna la Băcel, după ce – din cauza ploilor – ecluzele au trebuit închise, deoarece nivelul apei râului este mai mare decât cel al canalelor.

Informații noi de la ISU Covasna

Sublocotenentul Marius Tolvaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Covasna a declarat pentru EvZ că accidentul a avut loc la limita cu juudețul Bacău.

”Accidentul a avut loc în județul Bacău. De la noi a plecat în sprijin o ambulanță și un echipaj de descarcercare. Apelul care a venit la noi ne anunța că o mașina care participa la o competiție de off road a fost luată de apă sau a căzut în apa râului Oituz. Semnalul era foarte slab. cel care a sunat la 112 a spus că șoferul a fost scos de cei prezenți în zonă”, a spus ofițerul de la ISU Covasna.

Încă nu este foarte clar ce s-a întâmplat cu pilotul de off road.

Pilotul a murit, copilotul a fost salvat

Primele echipaje de salvatori care au ajuns cu greu la locul tragediei au confirmat că pilotul mașinii a murit, în timp ce copilotul este în viață, fiind salvat în ultima clipă de cei prezenți.

Competiția de off road a avut loc în zona Slănic Moldova, mașina răsturnându-se în râul Oituz, între localitățile Brețcu – județul Covasna și Poiana Sărată – județul Bacău.

Terenul greu accesibil a făcut ca echipele de salvatori să ajungă cu greu la locul tragediei. Echipajele de la ISU Covasna s-au blocat pe un drum forestier greu accesibil.

De la Bacău au plecat spre locul tragediei patru echipaje, trei de la ISU și SMURD și unul de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Etapa a ll-a în Campionatul Național

La Slănic Moldova se derulează în perioada 17-20 iunie 2021 a doua etapă a Campionatului Național de Off-Road al României, denumită Trofeul ,,Dacii Liberi”.

La start s-au prezentat 90 de echipaje care trebuie să parcurgă un teren accidentat și plin de tentații maxime pentru un pilot de off road.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: