Evenimentul Zilei > International > Drama aviatică din Columbia. S-a stabilit cine sunt responsabilii: MORȚII SUNT VINOVAȚI. Detalii incredibile despre cum s-a ajuns la această concluzie
Drama aviatică din Columbia. S-a stabilit cine sunt responsabilii: MORȚII SUNT VINOVAȚI. Detalii incredibile despre cum s-a ajuns la această concluzie

Drama aviatică din Columbia. S-a stabilit cine sunt responsabilii: MORȚII SUNT VINOVAȚI. Detalii incredibile despre cum s-a ajuns la această concluzie

Drama aviatică din Columbia. S-a stabilit cine sunt responsabilii accidentul aviatic de la sfârșitul lunii noiembrie în care şi-au pierdut viaţa zeci de persoane, printer care şi jucătorii unei echipe braziliene de fotbal. Aceștia au ajuns la concluzia că pilotul şi compania aeriană boliviană sunt direct responsabili, a anunţat marţi ministrul pentru lucrări publice, Milton Claros, potrivit Reuters.

Pilotul, Miguel Quiroga, s-a numărat printre cele 71 de persoane care au decedat  în momentul în care avionul a rămas aparent fără combustibil şi s-a prăbuşit pe o colină împădurită în apropiere oraşului columbian Medellin. Mai mult, Quiroga era de asemenea co-proprietar al companiei aeriene.

Compania "LaMia şi pilotul sunt direct responsabili pentru ce s-a întâmplat în acest tragic eveniment", a declarat presei ministrul Claros, care supervizează autoritatea aeriană din Bolivia.

Gustavo Vargas Gamboa, directorul executiv al LaMia, a fost trimis la închisoare la începutul acestei luni şi urmează a fi judecat pentru ucidere din culpă şi alte fapte.

Fiul său, Gustavo Vargas Villegas, un fost oficial din cadrul autorităţii aviatice din Bolivia, este închis şi urmează a fi judecat pentru trafic de influenţă în autorizarea licenţei pentru avionul care s-a prăbuşit. El se declară de asemenea nevinovat.

Mai mult s-a deschis un dosar penal și pentru co-proprietarului LaMia, Marco Antonio Rocha Benegas, care s-a ascuns, şi a controlorului de trafic aerian Celia Castedo, care a fugit din Bolivia după accident şi încearcă să obţină azil în Brazilia, anunță Agerpres.