Editura Evenimentul si Capital

De la DRAGOSTE la CRIMĂ! Ca în Agatha Christie: Povestea neurologului român arestat în SUA pentru că și-a OTRĂVIT IUBITA

Autor: | | 0 Comentarii | 34902 Vizualizari

În anii de glorie ai policier-ului, când cartea de căpătâi a Agathei Christie se numea ”Zece negri mititei” și nu ”A mai rămas doar unul”, crima prin otrăvire era apanajul exclusiv al criminalilor din înalta societate.

Nu se putea ca un nimeni pe pământ să conceapă un plan elaborat, cum se presupune că trebuie să aibă unul care vrea să elimine pe cineva turnându-i prafuri sau picături aducătoare de moarte în mâncare, băutură sau în medicamentele zilnice.

Thriller-ul asupra căruia ne-am oprit astăzi nu face excepție de la regula mai veche de o sută de ani. Personajul principal este medic neurolog, practică în una dintre cele mai exclusiviste zone din lume, comitatul Palm Beach, Florida, provine dintr-o familie de renume mondial și, ca regulile străvechi ale policier-ului să fie respectate cu sfințenie, tocmai ce era prins între iubirile a două femei superbe.

O familie de câștigători

Mircea Albin Morariu împlinește duminică 50 de ani. Să-i urăm ”La mulți ani!”, nu suntem singurii, autoritățile din Florida îi doresc și ele același lucru, acuzându-l de ”otrăvirea unor alimente”, infracțiune foarte gravă, pedepsită de legile americane ca și tentativa de omor.

Părinții lui Morariu au emigrat din România în anii ’80. Mircea Morariu Sr. A devenit medic rezident la Universitatea Georgetown, Washington. A devenit apoi un medic apreciat în întreaga Americă. Fiica sa, Corina este, fără îndoială, însă, gloria familiei. În 1999, jucătoarea de origine română a câștigat competiția de la Wimbledon, la dublu. O aștepta o carieră strălucită, dar Dumnezeu a avut alte planuri pentru ea: în plin succes sportiv, este diagnosticată cu leucemie. O boală mortală, dar Corina o învinge după o luptă grea. Revine în tenis, dar nu mai poate face performanță. În 2010, povestea ei plină de semnificații e cuprinsă într-un roman autobiografic, ”Living Through The Racket / Trăind prin intermediul rachetei”.

Fratele ei, Mircea, devine medic în 1995. Alege tot neurologia, care îi adusese recunoaștere tatălui său, și mult timp performează. Lucrează în rețeaua Florida Neurologic Center, dar recenziile de la cabinetul său trădează faptul că de ceva timp, ultimii doi ani, erau tot mai mulți pacienți nemulțumiți de modul său de-ai trata.

Viața sentimentală își punea, probabil, amprenta pe activitatea sa. Mircea e divorțat și, de aproape 20 de ani, are o relație ciudată cu o coafeză din Boca Raton, Jeannette Schroeder, în vârstă de 57 de ani. Cei doi sunt din când în când iubiți, se despart, se împacă, sunt ”mantaua de vreme rea” unul pentru celălalt. Dar Mircea a vrut să rupă strania legătură.

La începutul lunii septembrie anunță pe Facebook faptul că s-a logodit cu Heather Wilcox, o femeie de 46 de ani, și își petrec luna de miere pe o plajă din Bora Bora!

Jenny Schoeder își pierde controlul și începe să îi trimită mail-uri nervoase. Avocatul lui Morariu le consideră chiar ”amenințătoare.

Mircea se decide să ”o calmeze”. În minte avea și tratamentul. Pe 10 septembrie, cei doi, Jenny și Mircea, se întâlnesc la un restaurant grecesc, Ouzo Bar, din Plaza Real. Își iau câte un martini și încep să discute ca doi vechi prieteni, care în 20 de ani își spuseseră cam tot ce se putea spune.

În cârciuma lui Tiger Woods

Marțea trecută, pe 4 decembrie, detectivul Timothy Kurdys primește un raport complet de la Criminalistică. De luni buni, audiase martori, persoanele implicate. Raportul laboratorului era ultimul pe care îl aștepta. Îl citește și, în mai puțin de o oră, întocmește un raport și un mandat de arestare pe numele lui Mircea Albin Morariu. Trebuia acționat cu grijă, pentru că doctorul nu părea să mai fie o persoană stabilă.

Pe 10 septembrie, noaptea, după ce colegii săi l-au audiat prima oară, medicul s-a dus acasă și, deși împotriva sa nu se formulaseră acuzații, a luat 90 de pastile de Xanax! A încercat să se sinucidă. La un spital local a fost salvat de la moarte, dar a fost nevoie de o spitalizare destul de lungă. Ce va face acum, când e căutat pentru a fi arestat?

Detectivul a rememorat câteva din faptele care l-au adus aici.

”Pe 10 septembrie, am răspuns unui apel de laa Ouzo Bar, aflat la numărul 201, Plaza Real, legat de un incident suspect. L-am găsit aici pe Douglas Crowe, de la Departamentul de Poliție Boca Raton. Și el răspunsese unui apel după ce o clientă a văzut cum un bărbat turna un praf suspect în paharul altei cliente.”

Detectivul a discutat cu martora, Huguette Lorzeil. Femeia a povestit că stătea la bar, destul de aproape de o pereche care nu atrăgeau atenția prin nimic. La un moment dat, femeia s-a ridicat pentru a merge la toaletă. Atunci l-a văzut pe bărbat cum scoate din buzunarul sacoului o pungă transparentă, cu un praf alb în ea. A vărsat conținutul în palmă și l-a presărat peste paharul femeii. Până să apuce Huguette să îl alerteze pe barman și apoi acesta pe șeful restaurantului, femeia a revenit de la baie și bărbatul a apucat să o îndemne să bea cât mai mult din conținutul paharului.

Acum se știe că bărbatul era doctorul Mircea Morariu. Temerile lui Kurdys s-au dovedit întemeiate. Până să fie reținut, doctorul a ieșit din casă, a luat o ambarcațiune mică și a plecat, pe mare, spre Nord. Și-a sunat avocatul și a promis că se va sinucide dacă se va încerca arestarea sa.

Curs VALUTAR, 21 martie! Surpriza de la casele de SCHIMB! Moneda EURO a explodat AZI

Pagina 1 din 2


Tag-uri: crima, otravire, neurolog, suaStirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI