Editura Evenimentul si Capital

TURTURICĂ, TAPALAGĂ și Sorina MATEI, în BIROUL lui SRL Coldea. Referate de ARESTARE, de la SRI la Parchete. DOVEZI FOTO - LIVE

Autor: | | 4 Comentarii | 24050 Vizualizari

Cum funcționau „culoarele” presei și ale justiției pentru demolarea adversarilor, numele a trei jurnaliști care îl vizitau pe prim-adjunctul SRI la birou, felul în care erau folosite mandatele de interceptare pe „siguranță națională” și modul în care Binomul SRI-DNA se baza pe celebrele protocoale de colaborare instituțională și pe decizii secrete ale CSAT, dar și cariera și prietenia cu Florian Coldea - sunt câteva dintre dezvăluirile făcute de fostul colonel SRI Daniel Dragomir. El a relatat și despre momentele politice care au dus la întărirea cuplului „SRL Coldea” și „PFA Kovesi”, despre relația prim-adjunctului SRI cu Sebastian Ghiță, despre straniile coincidențe la alcătuirea completelor de judecată și despre presiunile la care a fost supusă familia sa după ce și-a început seria de dezvăluiri.

Ofițer operativ în cadrul SRI din 2001, Daniel Dragomir a continuat seria dezvăluirilor despre desfășurarea binomului SRI-DNA și modalități din culisele instituțiilor care au condus România spre o serie de abuzuri ce acum par fără sfârșit.


Coldea, RĂSFĂȚAT de SRI. BENEFICIILE pe care le are în continuare

FAPTE de pe culoarul JUSTIȚIEI. Cum a apărut un JUDECĂTOR în DOUĂ COMPLETE, dar în același DOSAR

CULOARUL presei, arma SECRETĂ a lui Coldea. Detalii INCREDIBILE din culisele PUTERII


Cine este colonelul (r) Daniel Dragomir și prietenia cu Florian Coldea

“Eu nu am fost printre cei care au purtat cagulă în operațiunea din Irak, când am salvat jurnaliștii români. Relația mea cu generalul Coldea a început din 1997. Eu am efectuat toate perioadele mele de practică cu generalul Coldea, care mi-a fost mentor.


Generalul SRI Florian Coldea, în filmul A3


Din 2001 mi-a fost șef, iar din 2005 am lucrat cu dânsul pentru că el coordona tot ce ținea de blocul informativ. Era o relație bună și apropiată cu generalul Coldea. Nu vreau să intru în amănunte de natură personală. Rațiunea pentru care am decis să fac aceste dezvăluiri e că o serie de oameni apropiați din jurul canalelor media și care sunt încă sub sfera de influență, au început să mă decribilizeze. Tocmai de aceea, trebuie să arăt cum stau lucrurile"

Dragomir a arătat o poza din tinerețe alături de Florian Coldea. “Aceasta e din 1998, cu domnul și doamna Coldea. Eram o familie la acel moment, ne petreceam sfârșiturile de săptămână împreună. Știti de ce pot să vă arăt aceste poze? Pentru că cei de la DNA mi-au declasificat dosarul de la SRI"


Daniel Dragomir și soții Coldea, pe vremea când erau o „FAMILIE”


Daniel Dragomir a fost unul dintre cei mai importanți oameni din cadrul SRI, acesta ajungând să coordoneze parteneriatele cu CIA, dar și Mossad. “Am coordonat relația cu TOATE serviciile secrete americane, apoi cu cei mai importanți parteneri strategic. Am primit din partea serviciilor partenere mai multe decorații pentru lucruri punctuale”


Daniel Dragomir alături de generalul SRI Sorin Cosma, în sediul CIA


Dragomir a făcut publice o serie de poze din misiunile în care a fost, acesta explicând și faptul că nu poate să dea mai multe detalii la unele imagini despre locurile în care se afla.


Pe acoperișul Ambasadei României la Bagdag (Irak)


Daniel Dragomir în timpul unei misiuni secrete


Celebru sub acoperire

"Generalul Coldea mi-a transmis că Anca Grădinaru, care a lucrat la Antena, este una dintre persoanele care sprijină serviciul. Când mă refer la perioada de final a generalului Coldea fac o distincție față de ceea există azi, acum se aplică lucruri de sanare și curățare, care mă bucură. V-aș propune să folosim următoarea sintagmă să folosim SRL Coldea în loc de SRI Coldea, a transformat serviciul într-un SRL, l-a folosit în beneficiu personal", a fost una dintre declarațiile explozive ale lui Dragomir.


Daniel Dragomir, imagine anonimizată dintr-un film de PR al SRI din 2005. A fost ales, atunci, să reprezinte Serviciul


Culoarul media. Numele și instituțiile

"Persoanele din media erau uneltele lui Coldea. În perioada 2012, a fost un an de fierbere. Am văzut intrând mai mulți oameni din media în biroul domnului Coldea. Nu știu natura subiectelor discutate, dar a fost o perioadă agitată. Foarte agitată. Unul este Dan Turturică, știu și filiera pe care a ajuns la Coldea.


Dan Tapalagă, Hotnews


Dan Turturică, Digi 24, fost România liberă


Sorina Matei


Dan Tapalagă și jurnalista Sorina Matei. La ea fac o mențiune. S-a discutat despre ea, dădea dovadă de nesupunere, independență față de comenzile pe care le avea. Cred că de asta spune și lucrurilor pe nume acum. Astăzi voi da doar aceste trei nume", sunt numele devoalate de Daniel Dragomir.

"În ultimele zile am văzut unii jurnaliști - influenceri - care ziceau de unde știau de dosare și mandate. eu întreb ei de unde știau? Eu am fost acolo, am trăit-o pe pielea mea și am studiat-o. punerea unei persoane pe culoarul justiției era concomitentă cu punerea pe culoarul media. În timp ce erau audiați, pe surse, media începea să spună că sunt dușmanii poporului. Nu spun că acești oameni sunt ofițeri acoperiți, ci că i-am văzut acolo. Lucrau pentru binele poporului? Nu cred"


Daniel Dragomir alături de generalul SRI Ștefănuț Ion, fost sef al Directiei pentru Prevenirea si Cobaterea Terorismului


Dragomir a lăsat de înțeles că sunt mai mulți jurnaliști care au intrat periodic în biroul lui Coldea. "Hot News, România Liberă, Digi. Independența media costă! Aceste instituții media, ca să înțelegem despre ce vorbim, ar trebui să treacă pe siglă: Obiectiv protejat de SRL Coldea. Aceste instituții nu doar că au fost utilizate în scopul uneltirii, ci și protejate. Aceste culoare media trebuie să se închidă. Am două teme prin care aș vrea să ajut și să fac ca lucrurile să intre pe făgaș normal: culoarele media și al justiției put. Put a mizerie. Sunt pline de abuzuri. Trebuiesc închise.

Din discuțiile colaterale, la ședințe sau după, ceea ce pot să vă spun e că intenția a fost de a închide postul Antena 3. Deranja clica acest post. Clica, așa voi denumi. Aceștia oameni, când primesc ordin pe unitate, execută. Un caz cunoscut este cel al lui Valentin Zaschievizi. Cum ajunge un redactor șef-adjunct de la Jurnalul Național să se informeze de la Florian Coldea? Scoatem lucrurile la suprafață și îi speriem pe acești oameni. Media face investigații, iar ele deranjează. La Antena 3 i-a deranjat un reportaj făcut la spitalul de la Balotești. Au avut dubii că vă vor distruge, de asta au folosit toate canalele din justiție și media. Ceea ce nu pot controla, li se pare amenințător. Atunci, ori încearcă să preia ostil, ori distrug, ori negociază.Rar, dar mai negociază. Problema jurnalistului este de etică, deontologie în fața telespectatorului său sau a cititorului."

Jocul politic al Binomului

Noaptea alegerilor din 2009, episod devoalat de jurnalistul Dan Andronic în Evenimentul Zilei, a fost dezbătut la Antena 3 de Daniel Dragomir. "SRL Coldea și PFA Kovesi pot să vorbesc, eu nu am fost în sufrageria lui Oprea. Kovesi a transformat DNA în instituția sa personală. Cine a încercat să negocieze cu această clică, a pierdut. Au pierduți atât de mulți, încît s-a încercat o variere a temei. Unii jurnaliști au discutat la Ministerul Apărării. Se ajunsese la un asemenea caz, încât se discuta la acel nivel, iar cazul domnului Turcescu este elocvent". În acest context, Daniel Dragomir a lăsat să se înțeleagă că Gabriel Oprea a fost unul dintre oamenii care au încercat să negocieze.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI