Spovedanie în Parlament. Daniel Dragomir a spus care a fost MOTIVUL SUPREM al întâlnirii din sufrageria lui Oprea! BREAKING NEWS Update
Editura Evenimentul si Capital

Spovedanie în Parlament. Daniel Dragomir a spus care a fost MOTIVUL SUPREM al întâlnirii din sufrageria lui Oprea! BREAKING NEWS Update

Autor: | | 5 Comentarii | 20489 Vizualizari

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, continuă seria dezvăluirilor explozive. Mai exact, acesta a vorbit astăzi, în faţa Comisiei de Anchetă despre noaptea de 6-7 decembrie 2009, controversata noapte a alegerilor, dar şi despre felul în care s-au aruncat şi s-au jucat zarurile puterii în acele zile. Acesta a devoalat că motivul suprem al întâlnirii din sufrageria lui Oprea a fost acela că s-a încercat împiedicarea renumărării voturilor din diaspora, deoarece sondajele îl dăduseră câştigător pe Geoană.

UPDATE 2

Întâlnirea, una operativă! Fiecare voia să-şi păstreze funcţia!

"Deciziile candidatului Geoană nu le pot comenta după ce lucrurile luaseră o anumita intorsatură după 7 decembrie. Domnul Andronic a fost intrebat de doamna Kovesi ce facem cu Realitatea. Iar eu v-am spus... domnul Andronic fiind în miezul evenimentelor, nu a înţeles la acel moment întrebările referitoare la Realitatea, pentru că de aceea a şi fost chemat, pentru expertiza sa în zona de media. Nu s-a servit nimic în birou. S-a servit în camera alăturată, unde se aflau domnul Onţanu şi Iordănescu. Comisia SRI: Coldea trebuie demis

Întâlnirea din birou a fost o întâlnire operativă. Eu nu pot afirma că, la acea întâlnire, s-au petrecut lucruri care au influenţat rezultatul alegerilor, dar pot spune că acei oameni de la întâlnire au făcut în aşa fel încât să îşi păstreze funcţiile".

UPDATE

Potrivit lui Dragomir, întâlnirea a reprezentat o "celulă de criză pentru găsirea unei soluţii pentru impiedicarea renumărării voturilor din diaspora".

Când se credea că dommul Coldea era suspendat, de fapt era la birou...

"Este important ca membrii Comisiei să înţeleagă cum s-a ajuns la dosarul domnului Voicu, care au fost presiunile, când datele referitoare la Voicu şi celelalte persoane din dosar existau din vara anului 2009… Cine a decis trimiterea dosarului către DNA, care a fost rezoluţia domnului Morar şi cum a ajuns el la procurorul Papici?

La 3 zile după episodul "Sufrageria" a încept decapitarea postului Realitatea TV. Despre momentul din 2007, când un bileţel cu 3 nume de judecători de la CCR a fost pierdut de Coldea… Acele bileţele au fost scrise de Florian Coldea... Cunosc modalităţile de desfăşurare. Arhiva se afla şi se află în subordinea Secretariatului general al SRI, care era condus la acea vreme de Marius Sorin Vlădeanu.

Acea activitate de căutare în Arhivă a fost una dintre primele încercări ale lui Coldea de a juca în mediul politic. A fost o greşeală şi ulterior a şi recunoscut. Toate aceste elemente sunt identificabile. Când se credea că domnul Coldea era suspendat, de fapt era la birou, de fapt conducea, doar că nu mai semna. El avea acces la telefoanele operative, dar nu mai semna documente. Din punctul de vedere al acelor bileţele a fost prima ingerinţă a lui Coldea în ceea ce priveşte zona Curţii Constituţionale. Domnul Oprea era cel mai politician între militari şi cel mai militar între politicieni", a mai precizat în faţa Comisiei de anchetă fostul ofiţer SRI.

UPDATE

Este important ca membrii Comisiei să înţeleagă cum s-a ajuns la dosarul domnului Voicu

"Capul generalului Ştefănuţ a căzut festiv, îndepărtarea altui general 3-4 săptămâni în perioada alegerilor… Unitatea anti-teroristă nu s-a implicat în acele alegeri. Întâlnirea din sufrageria lui Oprea a fost documentată şi există date. Au fost foarte multe convorbiri telefonice, Kovesi cu Coldea, Dâncu, Muşătescu…Toate aceste convorbiri sunt documentate. Acea întâlnire a fost foarte tensionată pentru că, în baza acelor sondaje scoase de Antena 3 şi Realitatea, un candidat pierdea şi în momentul acela fiecare dintre participanţi avea de pierdut funcţia - mai puţin domnul Dan Andronic -, avea să iasă din Sistem.

Este important ca membrii Comisiei să înţeleagă cum s-a ajuns la dosarul domnului Voicu, care au fost presiunile, când date referitoare la Voicu şi celelalte persoane din dosar existau din vara anului 2009… Cine a decis trimiterea dosarului către DNA, care a fost rezoluţia domnului Morar şi cum a ajuns el la procurorul Papici. La 3 zile după episodul sufrageria a început decapitarea postului Realitatea TV", a spus Dragomir.

UPDATE

"Împreună cu generalul Coldea am avut activităţi care au avut legătură cu Sudanul, unde nu există ambasador. Acolo este doar un însărcinat cu afaceri, pentru că este un post foarte greu. Episodul cu Sudanul (n.r. - detalii despre episodul Florian Coldea, ambasador în Sudan) Mi-a confirmat aceste presiuni şi cumva mi-a confirmat că implicarea datei de 6 decembrie a dus la o situaţie care i-a permis să-şi păstreze funcţia.

Oprea, gândit în laboratoarele serviciului...

La întâlnirea din acea sufragerie au început să rezulte aceste culoare, culoarul media, mai exact ce s-a întâmplat cu Realitatea şi Vîntu. La culoarul politic, la domnul Oprea, care devine portstindardul unui nou partid, UNPR, care a fost gândit în laboratoarele serviciului…Culoarele justiţiei, pentru că măsurile luate imediat după 6 decembrie au avut scop blocarea oricăror iniţiative de a conduce la renumărarea voturilor din Disapora", a mai spus Dragomir.

UPDATE

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate