Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV EVZ – ”Dragnea ne arată pisica cu UDMR: ” / Tensiuni la guvernare între PSD şi ALDE
EXCLUSIV EVZ – ”Dragnea ne arată pisica cu UDMR: ” / Tensiuni la guvernare între PSD şi ALDE

EXCLUSIV EVZ – ”Dragnea ne arată pisica cu UDMR: ” / Tensiuni la guvernare între PSD şi ALDE

Intenţia PSD de a duce relaţia cu UDMR "la pasul următor" a reanimat în conducerea ALDE suspiciuni mai vechi legate de existenţa unui plan ascuns al lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a mers în weekend la Zalău, la Congresul UDMR, unde i-a îndemnat pe maghiari să facă "următorul pas" în relaţia dintre cele două partide. UDMR sprijină coaliţia PSD-ALDE în Parlament, dar nu are miniştri în Guvern.

Din discuţiile purtate ieri şi azi de EVZ cu o parte dintre membrii coaliţiei, prima teorie vehiculată în arcul guvernamental este că în cazul unei intrări la guvernare, UDMR va fi o simplă “roata de rezervă” a Guvernului în cazul unei scurgeri de parlamentari, pe fondul tensiunilor din PSD şi a procesului în care este implicat ALDE.

A doua variantă, mai spectaculoasă, este că Liviu Dragnea vrea, de fapt, să aducă UDMR la guvernare pentru a scăpa treptat de ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Suspiciunea a fost întărită şi de faptul că niciun lider PSD nu şi-a găsit timp să vină la Congresul ALDE, dar Dragnea şi-a făcut timp să meargă până la Zalău pentru UDMR.

O sursă apropiată de Tăriceanu a explicat EVZ că o intrare UDMR la guvernare va conduce, cu siguranţă, la o scădere a importanţei ALDE în ecuaţia guvernării.

Apropierea PSD de UDMR, încercată de Liviu Dragnea, vine în contextul în care în interiorul coaliţiei există deja tensiuni legate de împărţirea funcţiilor politice, PSD fiind acuzat că nu îşi respectă promisiunile parafate înainte de alegeri.

"Dragnea ne arată pisica cu UDMR: ”,  a declarat, pentru EVZ, un lider central ALDE.

La rândul său, Dragnea îl bănuieşte pe Tăriceanu că vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019 şi va rupe oricum coaliţia de guvernare, aşa că PSD îşi pregăteşte de pe acum un nou aliat în UDMR.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: