Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că judecătorii din completul său de judecată sunt supuși unor presiuni inimagnabile și speră ca aceștia să reziste.
Invitat la Antena 3, joi seară, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că se fac mari presiuni asupra judecătorilor din completul de judecată, iar dacă aceștia vor rezista, atunci acesta nu poate fi declarat altfel decât nevinovat.
„Eu sunt tăbăcit. Din păcate nu e prima oară când mi se întâmplă. Am fost condamnat pentru ce face Iohannis acum. În acest proces, curajul ăsta nu e așa de mare pe cât pare. Presiunile sunt inimaginabile. Cei care vin la proces sunt puși ca să pună presiune pe judecător. Mai sunt unele instituții care pun presiune. Dacă judecătorii vor rezista la aceste presiuni, atunci nu se poate altfel decât să fiu achitat. Avocații mi-au spus că primul complet care m-a judecat nu există oficial. Domnul judecător Epure a fost numit, nu pus aleatoriu. Alte detalii nu mai știu. Rareș Bogdan pronunța numele judecătorilor în emisiune și îi somau să îmi dea condamnare. Nu s-a sesizat nimeni despre chestia asta cu influențarea Justiției.
Sunt complet nevinovat. Este o speță rușinoasă. Dacă judecătorii vor fi lăsați liberi, atunci voi fi achitat. Dacă plăteam prejudiciul, atunci poate scăpam. Am zis că nu pot să îmi bat joc de nimeni. De ce să plătesc eu, chiar și un leu, dacă sunt nevinovat? Dacă făceam compromisuri cu serviciile, atunci stăteam liniștit. Le puneam PSD-ul pe tavă și gata.”, a declarat Liviu Dragnea.
Procesul lui Liviu Dragnea s-a încheiat. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit luni, pentru 27 mai, pronunţarea sentinţei definitive în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea. Tot azi, Radu Mazăre a fost adus din Madagascar, unde plecase pe 30 decembrie 2017.
Luni, Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat până în data de 5 iunie decizia referitoare la sesizarea lui Florin Iordache cu privire la completurile de 3 judecători de la Înalta Curte. Această decizie ar putea influența decisiv procesul pe care Liviu Dragnea îl are acum la Curtea Supremă.
Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat în 19 aprilie pentru 20 mai pronunţarea în legătură cu lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tot pentru astăzi a fost programat la ICCJ termen în dosarul angajărilor fictive la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Președintele PSD a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare de un complet de 3 judecători. Sesizarea Curţii Constituţionale a fost făcută de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor.