Secretele victoriei lui Liviu Dragnea, șeful PSD, în „lupta” cu ÎCCJ au fost dezvăluite. Cum a reușit acesta să înlăture un Complet de cinci judecători aleși de șefa instituției, Cristina Tarcea.
Lumeajustiției dezvăluie acțiunea prin care Liviu Dragnea a reușit anularea Completelor de 5 judecători trase la sorți de șefa ICCJ, Cristina Tarcea.
„Solutia judecatoarei Alina Ghica de la Curtea de Apel Bucuresti, de anulare a Hotararii ICCJ privind tragerea la sorti a noilor Complete de 5 judecatori si de suspendare a efectelor acesteia, distruge iremediabil imaginea sefei Inaltei Curti, Cristina Tarcea, care a ajuns sa fie comparata in sistemul judiciar cu fosta presedinta a instantei supreme Livia Stanciu, cea care la randu-i nu dadea doi bani pe lege si aranja totul din regulament.
În ziua in care au fost organizate tragerile la sorti, Liviu Dragnea, prin aparatorul sau, avocata Flavia Teodosiu, a somat ICCJ sa nu organizeze aceste alegeri pana nu va aparea motivarea Deciziei CCR. Iar aceasta intrucat noile Complete de 5 judecatori nu ar fi valabile pentru dosarele care se afla in curs de judecare, ci doar pentru dosarele care urmeaza sa se inregistreze la ICCJ”, menționează sursa citată.
Înalta Curte a efectuat însă tragerile la sorți, motiv pentru care, la câteva zile după adoptarea Hotărârii nr. 137/2018 și după alegerea noilor Complete de 5 judecători de la ÎCCJ, în dosarul nr. 7249/2/2018 de la CAB a fost depusă o cerere modificatoare a acțiunii principale, cerere care viza, în esență, anularea Hotărârii mai sus menționate (137/2018) - pe motiv că „actul administrativ este nelegal și a fost emis cu exces de putere” - și suspendarea actului cu privire la tragerile la sorți pentru desemnarea Completelor de 5 judecători.
În cuprinsul cererii modificatoare depuse de avocata Flavia Teodosiu la dosarul nr. 7249/2/2018 se reclama faptul că Înalta Curte și Colegiul de conducere al instanței supreme, reprezentate de Cristina Tarcea „au procedat într-o manieră total imprevizibilă, abuzivă, peste orice temei legal, la adoptarea unei hotărâri de colegiu”, efectuând tragerile la sorți pentru noile complete de 5 judecători, înainte ca CCR să publice motivarea, lucru care a produs o serie de nereguli chiar în Înalta Curte.