Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea are probleme din ce în ce mai mari: Oprișan se apropie de Stănescu, iar Tăriceanu ridică pretenții
Dragnea are probleme din ce în ce mai mari: Oprișan se apropie de Stănescu, iar Tăriceanu ridică pretenții

Dragnea are probleme din ce în ce mai mari: Oprișan se apropie de Stănescu, iar Tăriceanu ridică pretenții

Tensiunile din PSD sunt departe de a se potoli, în condițiile în care Liviu Dragnea îl bănuiește pe baronul de Vrancea, Marian Oprișan, că a operat o apropiere de rebelul Paul Stănescu, baronul de Olt, care, potrivit surselor „Evenimentului zilei”, se află deja cu un picior în Pro România, gruparea coordonată de ex-premierul Victor Ponta.

Aceleași surse ne-au precizat că în pofida bagajelor făcute, pe Stănescu îl leagă încă multe de PSD: „armata” de secretari de stat pe care a impuso în urma prăbușirii ex-premierului Mihai Tudose este un exemplu în acest sens.

Toate aceste jocuri de culise ridică noi semne de întrebare asupra viabilității majorității parlamentare, cu atât mai mult cu cât Tăriceanu și ALDE l-au lăsat în offside pe Liviu Dragnea în ceea ce privește controversata taxă pe lăcomie, iar Guvernul întârzie să prezinte o soluție. În aceste condiții, PSD e nevoit să țină aproape de UDMR, deși oamenii lui Kelemen Hunor obișnuiesc să negocieze la sânge orice formă de susținere. Să nu uităm nici faptul că Hunor este un critic vehement al OUG 114.

 

Negocieri subterane

Potrivit surselor noastre, Victor Ponta negociază intens cu mai mulți nemulțumiți din PSD, în timp ce Liviu Dragnea și adjuncții săi – Codrin Ștefănescu este cel mai incisive în acest sens – depun presiuni pentru a diminua fronda.

Deși Dragnea și liderii apropiați (printre care Florin Iordache) au tot anunțat că vor avea loc noi înregimentări parlamentare în partidul celor trei trandafiri, cu scopul de a repara majoritatea, este interesant că, până în acest moment, niciun deputat sau senator nu și-a anunțat înrolarea în formațiunea social-democrată. Pe de altă parte, Ponta caută soluții să iște o frondă și la Senat, după modelul brevetat la Camera Deputaților, dar pentru a atinge acest obiectiv, alături de Adrian Țuțuianu, baronul de Dâmbovița, are nevoie ca de aer de „defectarea” lui Paul Stănescu, mișcare care ar reprezenta un important semnal pe linie de partid.

Este de așteptat ca reglările intestine de conturi să se amplifice, în condițiile în care am intrat în line dreaptă pentru alegerile europarlamentare.

 

Tirul lui Varujan

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a anunțat, la începutul săptămânii, în plenul Camerei Deputaților, la discuțiile cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici (PSD), pe tema OUG 114, că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu susține modificarea ordonanței de urgență. De notat că una din schimbările invocate de ALDE, cea privind taxa pe lăcomie, coincide cu poziția BNR pe acest subiect. „Vestea bună este că OUG 114 e un act îndrăzneț și curajos. Vestea proastă este că OUG 114 e un act îndrăzneț și curajos. Lăsând gluma la o parte, pentru ALDE, OUG 114 este o bază serioasă de discuții, susceptibilă a fi ameliorată. Nu mergem pe abrogare, ci pe amelioare. În legătură cu sectorul energetic, nu sunt deloc de acord ca o țară cu rezervă de gaze să nu își susțină industria națională. Cred că pe o anumită perioadă putem plafona prețurile pentru sectorul industrial dacă avem grijă ca rentabilitatea sectorului energetic să nu fie afectată”, a declarat Varujan Vosganian, potrivit Agerpres.

 

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: