Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea, primul interviu din spatele gratiilor. Fostul lider PSD dă tot din casă. Alertă
Dragnea, primul interviu din spatele gratiilor. Fostul lider PSD dă tot din casă. Alertă

Dragnea, primul interviu din spatele gratiilor. Fostul lider PSD dă tot din casă. Alertă

Liviu Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democrat, a oferit primul interviu din închisoare.

Într-o discuție cu jurnalista Anca Alexandrescu, Liviu Dragnea a făcut dezvăluiri explozive despre situația în care se află, dar și despre mutările din politica românească.

Liviu Dragnea a declarat că, la momentul actual, Iohannis nu are un adversar care să îl poate combate. Ba mai mult, Liviu Dragnea a mai declarat că nu a mai oferit niciun interviu până în acest moment deoarece nu a fost lăsat să vorbească cu presa.

„Actuala putere, aceasta forță politică, a mers în toate campaniile pe un mesaj anti -cineva. Sunt convins că și acum o să meargă pe acest mesaj. Din moment ce l-a reușit o rețetă scumpă, nu au plătit ei din buzunar, de ce să nu mai încerce încă odată. Nu m-au îngenunchiat. Nu m-au înfrânt Cu toate că ei anul asta nu m-au lăsat în pace. M-au condamnat total nevinovat”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, l-a luat la bani măruți pe Vasile Dîncu

„Cel puțin din partea mea, l-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni. Am ținut enorm la Vasile Dîncu. Enorm! Mă și feresc să vorbesc urât.

Vreau să spun că despre statul paralel primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu. Primele explicații despre ceea ce înseamnă acest sistem ocult mi-au fost făcute de către prietenul meu Vasile. Prietenul meu de atunci! (…) Procesul care m-a adus aici, a fost unul politic. Într-o seară am fost cu Calin Tariceanu la Antena 3, chiar în seara în care ANAF s-a dus să îi scoată din sediu. Dîncu și Coldea erau împreună, se uitau împreuna la Antena 3 şi în timpul emisiunii Kovesi l-a sunat pe Coldea.

Era foarte nervoasă, că o să mă bage în puscarie, cum îmi permit eu sa apăr Antena 3, care este un post impotriva dânsei.

„Ceea ce mi-a spus el inițial s-a adeverit. Nu mi-a spus lucruri nerealiste”, a adăugat Liviu Dragnea.


Pe data de 27 mai 2019, Liviu Dragnea își afla sentința de la ÎCCJ. Acesta era condamnat încă din primă instanță la 3 ani și 6 luni, ca în final completul de 5 judecători să mențină decizia inițială.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a considerat că procesul ar trebui rejudecat, așa cum a cerut apărarea lui Liviu Dragnea, invocând nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect.

Completul care l-a judecat pe Liviu Dragnea este format din cinci judecătoare: Rodica Aida Popa, președinta completului, Lucia Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Simona Encean. Judecătoarea Luciana Mera urmează să se pensioneze la 1 iunie, având deja decizia de pensionare de la CSM.

În același dosar, judecătorii au mai decis soarta și altor persoane implicate, inclusiv cea a Bombonicăi Prodana, fosta soție a liderului PSD.

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, a fost achitată. Bombonica Prodana a achitat întregul prejudiciu la etapa de fond a procesului.

Adriana Botorogeanu a fost condamnată la doi ani cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Constantin Balaban a fost condamnat un an cu suspendare pentru fals intelectual și achitat pentru abuz în serviciu.

Olguța Șefu, fosta șefă a DGASPC Teleorman, a fost achitată pentru abuz în serviciu, condamnată un an cu suspendare pentru fals intelectual.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.