Evenimentul Zilei > Politica > LIVE TEXT. Liviu Dragnea, mesaj DUR la Congresul PSD: „Defăimarea propriei țări prin MINCIUNĂ este o faptă foarte gravă!”
LIVE TEXT. Liviu Dragnea, mesaj DUR la Congresul PSD: „Defăimarea propriei țări prin MINCIUNĂ este o faptă foarte gravă!”

LIVE TEXT. Liviu Dragnea, mesaj DUR la Congresul PSD: „Defăimarea propriei țări prin MINCIUNĂ este o faptă foarte gravă!”

Liviu Dragnea și-a făcut apariția la Congresul extraordinar al PSD și a debutat, salutându-i pe cei prezenți și adresându-le, pe rând, mulțumiri, dar și explicând motivele pentru care acest Congres are loc.

„„Am tot auzit, în ultimele zile, și de la colegii din partid și nu numai, întrebarea: ce rost are să facem un Congres? Acesta este un moment dorit, cum să nu își dorești să faci un Congres al partidului? Vă voi da cel puțin opt motive pentru care trebuia să facem Congresul astăzi.

Un prim motiv ar fi acela că ar trebui să ne vedem mai des, să ne vorbim mai des. Ne aflăm la capătul primului an de guvernare PSD-ALDE și se impune un bilanț. Avem nevoie de concluzii, concluzii pe care societatea le așteaptă și pe care noi trebuie să le formăm.

Trebuie să prezentăm rezultatele programului de guvernare și este nevoie de un răspuns real.

Avem un nou guvern și este important să găsim calea prin intermediul căreia această echipă poate îndeplini programul de guvernare.

Discuțiile din exterior sufocă societatea și o dezbină. Această situație o știm cu toții. Este o atmosferă deteriorată de ură, de suspiciune și conflict. ÎN cazul legilor justiției, noi vrem să aducem normalitatea în secolul 21. Între noi, cei care vrem să modificăm niște legi, care uzurpă drepturi și libertăți fundamentale și cei care continuă. Astăzi trebuie să ne convingem dacă vrem să mergem înainte cu acest proces. Eu vreau, fără ezitare.

Vreau să stabilim, azi, niște direcții clare, pentru a reuni România, pentru o dezvoltare pe termen lung și pentru a stabili prioritățile acestei țări.

Le-am spus colegilor să mă ia în serios când am spus că voi susține cât mai multe femei să atingă funcții de conducere.

Am organizat Congresul pentru a spune apăsat ideile pe care noi le considerăm benefice pentru România și pentru a spune ce înseamnă, pentru noi, Centenarul Marii Unirii și ce facem pentru asta. Se vor prezenta 100 de obiective pentru România.

E momentul să rupem acest blocaj și să redăm acestei națiuni dorința de modernizare și dorința de a merge mai departe cu pași mari, fără șovăieli. E un prilej încărcat cu emoție și speranță și sunt convins că marea majoritate a românilor își pun mari speranțe în acest an Centenar. Toți știm că istoria ne trage de mânecă și ar fi bine să nu stăm cu mâinile încrucișate, altfel vom fi cu toții îngropați în războiul prezentat la știrile de seară.

Defăimarea propriei țări prin MINCIUNĂ este o faptă foarte gravă! Atacul asupra propriei țări este un atac la adresa tuturor românilor. Este nevoie să protejăm suveranitatea României.

Noi, ca nație, vom fi respectați dacă nu vom confunda bunele relații, cu servilismul. Și nu vom face asta! Un capitol major al politicii PSD este reconstrucția capitalului uman”, a declarat Liviu Dragnea, la Congresul PSD.

Despre natalitate în România, președintele PSD a declarat că femeile ar trebui să fie încurajate în acest sens, iar țara le va oferi toate condițiile necesare.

„România trebuie să încurajeze natalitatea și femeile trebuie să aibă motive pentru a-și dori copii. Vreau să fie încurajate în acest sens și să aibă parte de condițiile necesare pentru a-și crește copiii. Până la urmă, România este țara copiilor noștri”, a mai spus președintele PSD, Liviu Dragnea.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: