La finalul săptămânii trecute, magistrații instanței supreme l-au condamnat definitiv, pe Radu Mazăre la 9 ani de închisoare cu executare, iar pe Nicuşor Constantinescu la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor.

Acum câțiva ani, Liviu Dragnea a vorbit despre nevinovăția celor doi condamnați definitiv. „Sunt prieten cu Radu Mazăre și nu ma dezic de el. M-a șocat că a fost luat cu mascați de la masă. N-am înțeles de ce a fost luat cu mascați.. Nici nu știu ce are la dosar. Nici nu mă intereseaza. Nu pot să bat la ușa DNA-ului să aflu ce scrie în dosarul lui Mazăre.Totuși, un președinte de consiliu a fost votat de oameni. Radu Mazăre nu este un om periculos, nu umblă cu săbii, cu pistoale sau cuțite după el”, spunea Dragnea în aprilie 2014, pe când era ministrul Dezvoltării.

Pe 25 august 2016, fiind prezent la deschiderea lucrărilor Şcolii Politice de vară a Femeilor Social Democrate, preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus despre fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, că rămâne prietenul său, „Nu pot să uit ce a făcut Radu Mazăre pentru acest municipiu. Radu Mazăre a fost şi rămâne prietenul meu. Nu mă dezic de el. Chiar acum – vă spun sincer – când intram în Constanţa, îi spuneam colegului meu, Marian Neacşu ( exsecretarul general al PSD – n.r.), cât de mult s-a schimbat Mamaia, în mandatele lui Radu Mazăre.  

Cu același prilej, Dragnea a opinat că fostul președinte al CJ, Nicuşor Constantinescu,“plăteşte pe nedrept”. „La judeţ, sunt multe programe pe care Nicuşor (Constantinescu – n.r.) le-a început şi pentru care, din păcate, plătește pe nedrept. El (Horia Ţuţuianu, actualul președinte al CJ Constanţa – n.r.) are o situație şi bună şi rea, sau, mă rog, periculoasă. Bună, pentru că nu pleacă de la zero, periculoasă, pentru că trebuie să mențină un anumit nivel de dezvoltare… Județul Constanța are un potențial uriaș, care, din păcate, încă nu este simţit”, a mai declarat Liviu Dragnea.

 

Te-ar putea interesa și: