Jurnalistul spune că una dintre marile lovituri pe care Iohannis a dat-o Guvernului este lăsarea Olguței Vasilescu pe dinafara. 

Guran explică faptul că ministrul Transporturilor Lucian Șova este primul care a arată că Dragnea a pierdut Guvernul. Șova a transmis destul de clar că este în continuare în funcție, cu toate că a fost demis din guvern, precizează Guran. 

„Este un fel de complicitate între ministrul Șova și președintele Klaus Iohannis. El în mod legal are dreptate, ministrul Șova, e în continuare ministru dacă nu a fost numit altcineva interimar. (…) Ceea ce văd eu din toate știrile este că Liviu Dragnea a pierdut Guvernul mai mult decât partidul. Odată cu Olguța Vasilescu închisă pe dinafara Guvernului se întâmplă niște lucruri: ei sunt nevoiți să recunoască faptul că nu au bani. (…) Jocul lui Iohannis produce efecte. Este vorba despre acest joc cu blocarea remanierii. Le-a blocat pe bună dreptate remanierea și i-a condiționat de niște nominalizări mai serioase în ceea ce privește aceste funcții de miniștri cu mare responsabilitate. Doamna Olguța Vasilescu face parte din acea gardă pretoriană a lui Liviu Dragnea, așa cum am numit-o eu," a declarat Moise Guran, la Realitatea TV

 

Te-ar putea interesa și: