„Criza valutara este premeditata! Ținta- REZERVA VALUTARA a României. PSD+ALDE pe de-o parte striga ca piețele sunt manipulate iar pe de alta parte striga ca BNR TREBUIE sa INTERVINĂ sa VANDA aurul, sa VANDA euro din REZERVA si sa MANIPULEZE cursul valutar. Nu vi se pare suspect?”, a scris liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, pe Facebook. 

„Optiunile pentru România in ceea ce privește criza valutara. Ce poate face BNR: Leul se depreciază si nu intervine nimeni. BNR intervine si vinde euro din rezerva valutara. Implicit cresc dobânzile si taxa pe care trebuie sa o plătească băncile. Dobânzi mari, sistem bancar pe butuci – CRIZA ECONOMICA intr-o luna. BNR intervine si vinde euro din rezerva valutara dar sterilizează intervențiile (pune lei in piața in schimbul obligațiunilor). In aceasta situație deprecierea se oprește, dobânzile cresc dar nu foarte mult DAR ROMANIA PIERDE REZERVA VALUTARA fara sa sanse sa oprească hemoragia. Acum este clar de ce asistam la aceste intoxicări in ultima perioada? Dobânzile trebuie sa rămână jos pentru ca România sa vanda cat mai mult din rezerva. Volume mari=preturi mai mici. BNR rămâne cu singura opțiune, intervine, sterilizează si VINDE REZERVA VALUTARA”, a adăugat acesta.

„Cei care au premeditat aceasta criza, PSD+ALDE, stiu clar unde vor sa ducă Romania. Vor sa forțeze Romania sa vândă aurul ieftin. Iar cumpărătorii aurului.. aceștia deja sunt pregătiți si așteaptă. Cumpărătorii rezervei valutare sunt cei care forteaza deprecierea in acest moment. Este clar o problema de securitate națională. PSD+ALDE duc Romania intr-o criza valutara, recesiune, fara armata puternica (nu au cheltuit 2% din PIB nici in 2018) si fara rezerva valutara. Dragnea a primit acest plan de la un grup de 5 persoane (demnitari si persoane fizice). Revin!”, a concluzionat Florin Cîțu. 

Te-ar putea interesa și: