Editura Evenimentul si Capital

Dragnea VA RĂSPUNDE! A ÎNCĂLCAT LEGEA. Dovezi-bombă! Pică şi alţi grei cu el? Acuzaţii de ultimă oră. Breaking news

Autor: | | 5 Comentarii | 50247 Vizualizari

Senatorul PNL, Florin Cîțu, a declarat că forma bugetului susținută de către PSD, ALDE și UDMR încalcă legea, și că mai-marii acestor formaţiuni sunt responsabili de distrugerea economiei naționale. Declarațiile liberalului nu s-au oprit doar la faptul că bugetul trebuie să se întoarcă în Parlament. „Vă garantez că toți vor răspunde, personal”, a spus declarat Florin Cîțu.

„Bugetul încalcă art. 148 alin.(2) din Constituția României: ”(2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare”. România a transpus în legislația națională Tratatului privind stabilitatea, coordonarea și guvernanță în cadrul UE (TSCG) , ratificat de România prin Legea nr.83/2012.

“Deficitul structural să nu depășească 1% din PIB (obiectivul bugetar pe termen mediu – OTM) sau să se înscrie pe o traiectorie de convergență către OTM agreată cu Comisia Europeană”. Regula este stabilită prin prevederile art.3 alin.(1) din TSCG ratificat de România prin Legea nr.83/2012, iar potrivit prevederilor art.3 alin.(2) din același TSCG regula a fost preluată și în legislația națională prin modificarea Legii responsabilității fiscal-bugetare nr.69/2010, astfel încât aceasta se regăsește în prezent la art.7 din Legea nr.69/2010, republicată”, a demonstrat Florin Cîțu, conform newsteam.ro.

Florin Cîțu a mai adăugat și faptul că bugetul pentru 2019 și Strategia Fiscal Bugetară pentru 2019-2021 nu respectă Tratatul privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța în cadrul UE. De asemenea, senatorul liberal a declarat că Dragnea a premeditat falsificarea datelor din buget. Toate aceste argumente îl conduc pe Cîțu la concluzia că PSD, ALDE și UDMR sunt părtașe la distrugerea economiei naționale, motiv pentru care a ținut să garanteze că toți vor răspunde personal.

Simona Halep a plans la final! Galerie foto

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI