Într-o postare pe Facebook, Mircea Drăghici, trezorierul PSD, a făcut o serie de precizări în contextul în care procurorii anticorupție au extins cercetările în cazul său. Acesta ar fi cumpărat din banii partidului un autoturism de lux, după care a vândut-o, în numele PSD unei rude, fără însă a încasa banii pentru partid.
„Mașina Mercedes GLE achiziționată second-hand de PSD din FONDURI PRIVATE (nu din subvenție) nu a mai servit scopului inițial pentru care a fost cumpărată. Singurul „pedepsit” pentru a o cumpăra la ACELAȘI PREȚ a fost subsemnatul. Nefiind pregătit pentru o asemenea achiziție, plata a fost făcută în mai multe tranșe, contravaloarea fiind achitată integral. Legea permite pe deplin acest lucru, nu înțeleg care e delapidarea! E o enormă absurditate!
În ceea ce privește imobilul din Pipera, acesta nu a fost niciodată în proprietatea mea și nu este! Acolo s-au desfășurat activități ale departamentului PSD online și cazări temporare pentru cei care au deservit acest proiect. Dacă imobilul este al meu, așa cum repetă unii cu îndârjire în spațiul public, atunci de ce noi locuim cu chirie într-un bloc din București la ultimul etaj?”, a scris Mircea Drăghici pe Facebook.
Amintim că Mircea Drăghici și Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, au sosit luni la Direcția Națională Anticorupție. Ei au anunțat că depun o plângere la adresa procurorilor care anchetează modul în care au fost cheltuiți banii partidului primiți din subvenții de la stat.
„În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.
Concret, data de 10.07.2017, formațiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menționat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiți abia la data de 23.08.2018”, se arată în comunicatul DNA.
PSiafbD mai susține că procurorii anticorupție conduc un demers „exagerat și nerezonabil”, deoarece Autoritatea Electorală Permanentă sau Curtea de Conturi nu au ridicat probleme în acest sens.