Evenimentul Zilei > Actualitate > Dr. Anthony Fauci, acuzat că a finanțat experimente crude pe căței. Chinurile la care au fost supuși sunt greu de descris
Dr. Anthony Fauci, acuzat că a finanțat experimente crude pe căței. Chinurile la care au fost supuși sunt greu de descris

Dr. Anthony Fauci, acuzat că a finanțat experimente crude pe căței. Chinurile la care au fost supuși sunt greu de descris

Membrii Camerei doresc ca dr. Anthony Fauci să se explice ca răspuns la acuzațiile aduse de White Coat Waste Project despre chinuirea cățeilor în cele mai crunte moduri.

Un grup de parlamentari americani, inclusiv membri proeminenți au semnat o scrisoare prin care solicită doctorului Anthony Fauci și agenției sale să răspundă la întrebările privind finanțarea experimentelor care implică testarea canină.

Cel mai important expert în boli infecțioase din Statele Unite, Anthony Fauci, nu este străin de critici – dar ultimele afirmații conform cărora el a ajutat la finanțarea experimentelor crude care au infectat zeci de căței cu paraziți ar putea fi printre cele mai sordide de până acum.

The White Coat Waste Project, o organizație nonprofit conservatoare, susține că Institutul Național de Sănătate (NIH) a ajutat la finanțarea mai multor teste pe 44 de căței cu aprobarea lui Fauci, potrivit The Hill .

Cățeii au trecut prin cele mai crunte chinuri auzite vreodată

 Citând documente obținute prin Legea privind libertatea de informare, grupul spune că experimentele au fost efectuate în Tunisia şi Africa de Nord, unde oamenii de știință ar fi îndepărtat corzile vocale ale câinilor pentru a preveni lătratul. 

„Anchetatorii noștri arată că divizia NIH a lui Fauci a expediat o parte dintr-un grant de 375.800 de dolari unui laborator din Tunisia pentru a-i droga pe căţei și închiderea lor în cuști pline cu muște flămânde de nisip, astfel încât insectele să-i poată mânca de vii”, a declarat organizația nonprofit pentru The Hill,

 „De asemenea, i-au închis singuri în cuști în deșert timp de nouă nopți consecutive pentru a-i folosi ca momeală pentru a atrage muștele infecțioase”.

Se pare că experimentele au fost efectuate pentru a testa eficacitatea medicamentelor experimentale împotriva unui parazit purtat de fluturi. Cățeii ar fi fost infectați cu parazitul și au primit medicamentul, înainte de a fi uciși și disecați, potrivit The Independent .

Ca răspuns la afirmațiile şocante, un grup bipartizan de parlamentari condus de reprezentantul Carolinei de Sud Nancy Mace au scris o scrisoare prin care se cere un răspuns de la Fauci și NIH, spunând că experimentele sunt „crude” şi au „utilizat abuziv fondurilor contribuabililor”.

În ciuda naturii întunecate a afirmațiilor, realitatea este că testele medicale și științifice pe animale au fost mult timp finanțate de guvernul SUA. Cu toate acestea, subiectul este încărcat din cauza problemelor etice legate de abuzul și cruzimea animalelor.

Încă nu se ştie clar dacă Fauci a aprobat sau nu sau chiar a fost conștient de experimentele care se desfășoară

De asemenea, nu există dovezi că vreunul dintre câini a fost mâncat de viu, așa cum susține organizația nonprofit.

Fauci mai are o problemă  gravă de rezolvat cu privire la  Institutul de Virologie din Wuhan care a fost finanțat parțial de contribuabilii americani la începutul acestui an. Deși Anthony Fauci a spus că Institutul Național de Sănătate nu a finanţat certetări de acest tip în cadrul Institutului de Virologie din Wuhan.
Scrisoarea lui Nancy Mace a fost semnată de reprezentanții Cindy Axne (D-Iowa), Cliff Bentz (R-Ore.), Steve Cohen (D-Tenn.), Rick Crawford (R-Ark.), Brian Fitzpatrick (R-Pa.) , Scott Franklin (R-Fla.), Andrew Garbarino (RN.Y.), Carlos Gimenez (R-Fla.), Jimmy Gomez (D-Calif.), Josh Gottheimer (DN.J.), Fred Keller (R. -Pa.), Ted Lieu (D-Calif.), Lisa McClain (R-Mich.), Nicole Malliotakis (RN.Y.), Brian Mast (R-Fla.), Scott Perry (R-Pa.), Bill Posey (R-Fla.), Mike Quigley (D-Ill.), Lucille Roybal-Allard (D-Calif.), Maria E. Salazar (R-Fla.), Terri Sewell (D-Ala.), Daniel Webster (R-Fla.) și Del. Eleanor Holmes Norton (DD.C.).