Evenimentul Zilei > Monden > Dovezi-bombă depuse la Curtea de Apel despre Meghan Markle. „Credibilitatea” ducesei, zdrobită de un colaborator
Dovezi-bombă depuse la Curtea de Apel despre Meghan Markle. „Credibilitatea” ducesei, zdrobită de un colaborator

Dovezi-bombă depuse la Curtea de Apel despre Meghan Markle. „Credibilitatea” ducesei, zdrobită de un colaborator

„Credibilitatea” lui Meghan Markle a fost pusă sub semnul întrebării la Curtea de Apel după ce noi dovezi-bombă au fost depuse de cel mai apropiat fost consilier al ducesei de Sussex.

„Credibilitatea” lui Meghan Markle a fost pusă la îndoială la Curtea de Apel ieri, după ce unul dintre foștii ei colaboratori a prezentat noi dovezi-bombă. Fosta șefă de comunicare al ducesei de Sussex a susținut că a „cooperat” cu autorii cărții Megxit Finding Freedom – în ciuda numeroaselor sale negări.

Dovezile lui Jason Knauf arată că relatarea lui Meghan este un  „material fals” și „ ridică întrebări cu privire la credibilitatea ei”, a spus în instanță. Avocații vor să folosească declarația lui pentru a încerca să anuleze o hotărâre a Înaltei Curți conform căreia publicarea extraselor unei scrisori pe care Meghan i-a scris-o tatălui Thomas Markle, a fost o încălcare a drepturilor de autor.

Alte dovezi noi ar arăta că Thomas i-a trimis lui Meghan mai multe mesaje „afectuoase” atunci când nu a putut să vină la nunta ei și a Prințului Harry în mai 2018 din cauza unui atac de cord, s-a spus în instanță. Mesajele contrazic o imagine pictată de un articol din revista People din februarie 2019, potrivit căreia tatăl ei nu îi pasă

Meghan neagă că a știut că cinci dintre prietenii ei au vorbit despre ea în reviste – ceea ce l-a determinat pe Thomas să transmită conținutul scrisorii către The Mail on Sunday.

Jason Knauf a fost secretarul de comunicare al lui Harry timp de patru ani din februarie 2015

Ulterior, s-a dovedit că a raportat acuzații de agresiune făcute de personal împotriva lui Meghan către cei mai buni membri ai palatului. Afirmațiile sunt negate cu fermitate de Meghan.

Knauf încă lucrează pentru Prințul William și Kate. Andrew Caldecott, The Mail on Sunday, a declarat instanței că scrisoarea lui Meghan către tatăl ei „a fost creată special având în vedere posibilitatea că va fi făcută public”. Meghan se opune prezentării declarației lui Knauf și a scris un răspuns de 23 de pagini.

Meghan neagă orice fel de colaborare

Caldecott a spus instanței: „Reclamanta a cooperat cu autorii cărții, intitulată ulterior Finding Freedom, prin intermediul secretarului său de comunicare, domnul Knauf, în toamna și iarna anului 2018. Reclamanta a negat în mod expres orice astfel de cooperare în cazul ei pledat, cu o excepție minoră. Aceasta este acum o dovadă contrazisă a domnului Knauf.”

Caldecott a mai spus: „ Acest punct fundamental se dovedește a fi fals pe baza unor noi dovezi. Scrisoarea a fost concepută special având în vedere posibilitatea să fie publică, deoarece reclamantul a apreciat că domnul Markle ar putea să o dezvăluie presei. Acea poziție nuanțată nu a fost în fața judecătorului”.

Caldecott a spus că „noile dovezi” de la Knauf ar fi putut schimba hotărârea inițială a judecătorului: „Cazul invocat de reclamant poate fi considerat a fi material fals”. Și a spus că acest lucru ridică „întrebări despre credibilitatea ei”.

Echipa de avocați a lui Meghan se opune recursului

Apelul editurii se desfășoară pe parcursul a trei zile. Aseară, Meghan Markle a insistat că este „epuizată” de această lupta judiciară.

Ea a declarat pentru New York Times: „Este un proces anevoios. La un moment dat, oricât de dificil ar fi, știi diferența dintre bine și rău. Trebuie să susții ceea ce este corect și asta fac.” Meghan a călătorit la New York cu Harry, pentru a discuta în cadrul unui summit online, relatează thesun.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.