Într-o scrisoare scrisoare deschisă, Claudiu Iordache îl ruga pe președintele Klaus Iohannis să intervină ca să se evite „confiscarea” IRR și deturnarea bugetului instituției de oamenii lui Ion Iliescu.

El  afirma ca mai multi membri ai Colegiului Național al IRR ar fi forțat înfiintarea unei Comisii de analiză, care a "somat abuziv Institutul să-i pună la dispoziție acte și documente din departamentele financiar-contabil și personal", scopul real urmărit fiind "de a-l îndeparta pe Directorul General, care se împotrivețte semnării unui protocol de așa zisă colaborare cu o Asociație, înca neînființată, numită 'Revoluția 30', gandită să preia prerogativele Institutului și a beneficia nelegal de sediul si bugetul sau".

Sursele EVZ ne-au confirmat astăzi că Asociația 'Revoluția 30' este gândită ca bază de lansare a unui nou partid condus de Ion Iliescu și Răzvan Theodorescu.

“În legătură cu încercarea Grupului de București de a acapara resursele Institutului Revoluției Române (buget, sediu, activități, statul de funcțiuni): acest Proiect a fost pus deja la dispoziția Președintelui Statului, proiect ce divulgă ultima încercare de a-l mai plasa pe Ion Iliescu în fruntea unui Comitet care să-i servească ambițiile!”, a scris Claudiu Iordache pe blogul său.

Iată documentul la care se referă revoluționarul timișorean:

 

După îndepărtarea lui Claudiu iordache din funcția de director general al IRRD, Ion Iliescu a avut următoarea declarație publică, pe blogul personal: “În data de 30 martie 2018 a avut loc reuniunea Colegiului IRRD, al cărui președinte sunt. Din motive personale, nu am putut participa la reuniune, de aceea l-am mandatat pe acad. Răzvan Teodorescu – membru al Colegiului să mă reprezinte. In cadrul reuniunii, s-au exprimat critici în legătură cu lipsa de activitate, din ultimii ani, a IRRD și cu modul defectuos în care este condus Institutul de către directorul său , dl. Claudiu Iordache. Trebuie să precizez că eu l-am propus și susținut, în momentul înființării Institutului, în 2005, pe dl. Claudiu Iordache, în funcția de Director General și că, de-a lungul anilor, am avut o colaborare activă. Insă, în ultimii ani, așa cum corect au remarcat membrii Colegiului – activitatea dlui Iordache și implicit, a Institutului, a cunoscut multiple deficiențe. Nu eu am sugerat, așa cum incorect relatează dl. Iordache, înlăturarea domniei sale din funcție, ci aceasta a fost opțiunea exprimată de participanții la ședința de analiză – despre care am fost informat telefonic, acceptând decizia finală a majoritații membrilor Colegiului.

Domnul Octavian Știreanu , care este menționat de dl. Claudiu Iordache, în relatarea sa din ziarul ”Adevărul”, nu a făcut parte din conducerea IRRD și nici din salariații săi. Domnia sa a făcut o serie de propuneri în legătură cu realizarea unor acțiuni legate de marcarea celei de-a XXX-a aniversări a Revoluției Române din Decembrie 1989 . I-am sugerat să prezinte propunerile sale conducerii IRRD. Nu am înțeles reticențele dlui Iordache la această inițiativă – pe care le reflectă și în relatarea sa din ziarul ”Adevărul” Era de datoria IRRD să prezinte propriile propuneri privind această aniversare și să salute orice sugestie, în acest sens”.