Evenimentul Zilei > Justitie > Două zile de foc pentru Liviu Dragnea. Averea și eliberarea fostului lider PSD, la mâna judecătorilor
Două zile de foc pentru Liviu Dragnea. Averea și eliberarea fostului lider PSD, la mâna judecătorilor

Două zile de foc pentru Liviu Dragnea. Averea și eliberarea fostului lider PSD, la mâna judecătorilor

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, are termen, joi, la Tribunalul Giurgiu, unde se va judeca solicitarea sa de eliberare condiționată.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, are termen, joi, la Tribunalul Giurgiu, unde se va judeca solicitarea sa de eliberare condiționată.

Cererea de eliberare condiționată a liderului PSD a fost strămutată la instanța din Giurgiu. Aceasta după ce Liviu Dragnea a reclamat faptul că judecătorii Tribunalului București nu pot fi obiectivi în dosarele sale, deoarece s-au opus adoptării legilor justiției, în guvernarea PSD.

Decizia de joi, a magistraţilor de la Tribunalul Giurgiu, va fi una definitivă și pusă în executare.

În acest context, miercuri, 14 iulie, la Tribunalul București, se va judeca solicitarea lui Liviu Dragnea pentru ridicarea sechestrului pe avere. Măsura a fost luată de procurori în dosarul în care fostul lider al PSD este judecat pentru banii cheltuiţi cu o ocazia vizitei din Statele Unite.

Şedinţa de judecată de miercuri se desfăşoară înaintea celei de joi de la Tribunalul Giurgiu, acolo unde Liviu Dragnea cere eliberarea condiţionată.

Tribunalul București a respins cererea

Curtea de Apel București a decis strămutarea judecății cererii de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea după ce Tribunalul București i-a respinsă o cerere similară.

Pe 27 mai, Tribunalul Bucureşti a respins cererea formulată de Liviu Dragnea prin care solicita să fie eliberat din Penitenciarul Rahova. Acesta execută o pedeapsă de trei ani şi jumătate cu închisoarea, primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Curtea de Apel a strămutat dosarul la Giurgiu

Magistrații de la Curtea de Apel au judecat, luni, 14 iunie, cererea de strămutare a dosarului privind contestația împotriva cererii de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea. Dosarul a fost redistribuit la Tribunalul Giurgiu.

„Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021. În baza art.74 alin.2 Cod proc.penală dispune strămutarea judecării contestaţiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae şi de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.1025 pronunţată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti în dosarul nr.7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu”, se arată în decizia Curții de Apel.

Dragnea și-a susținut cererea arătând că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea legilor justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: