Evenimentul Zilei > International > Două românce de 14 și 15 ani au fost obligate să se căsătorească în Spania. Fetele, vândute pe 6-7.000 de euro
Două românce de 14 și 15 ani au fost obligate să se căsătorească în Spania. Fetele, vândute pe 6-7.000 de euro

Două românce de 14 și 15 ani au fost obligate să se căsătorească în Spania. Fetele, vândute pe 6-7.000 de euro

Poliția din Spania a reținut 5 persoane cu naționalitate română, într-un caz care a vizat căsătoria două fete, minore, cu vârste de 14 și 15 ani.

Poliția din Spania a eliberat două fete, în vârstă de 14 și 15 ani, care au fost obligate de părinți, să se căsătorească. Afacerea a costat între 6.000 și 7.000 de euro. Atât părinţii-vânzători, cât şi socrii-cumpărători, în total cinci români, au fost arestați la Alcázar de San Juan. Operațiunile poliției spaniole au fost denumite „București” și „Nunta”.

Fetele adunaseră multe absențe la școală după ce se căsătoriseră

În acest caz, investigațiile au început ca urmare a plângerii depuse de un inspector al educației din Badajoz. Cele două minore din România aveau foarte multe absențe la școală Fetele au început să renunțe la cursuri și investigațiile au arătat că au încetat să mai meargă la cursuri după ce au fost obligate să se căsătorească, conform ziarulromanesc.es.

A fost o anchetă de lungă durată, complexă, deoarece persoanele implicate în vânzare s-au mutat dintr-un loc în altul, muncind ca sezonieri, până au ajuns în regiunea Alcázar de San Juan, acolo unde au fost operate arestările la data de i iulie. Este vorba despre trei bărbați și două femei cu vârste cuprinse între 20 și 48 de ani. Având în vedere gravitatea faptelor, judecătorul de instrucție a procedat la retragerea autorității părintești.

Care sunt infracțiunile de care sunt acuzați

Cei cinci inculpați sunt acuzați de trei infracțiuni: de trafic de persoane în scopuri de căsătorii forțate și alte acte conexe. Măsurile întreprinse de autorități au înlesnit verificarea faptului că este o practică obișnuită într-un subgrup cultural de origine română ca fetele să se căsătorească la o vârstă fragedă, în special de la vârsta de doisprezece ani, conform sursei citate.

Poliția a aflat că cele două surori mai mari erau căsătorite de la vârsta de 14 ani. Cea mai tânără dintre cele trei surori, în vârstă de doar doisprezece ani la începutul anchetei, era pregătită pentru căsătorie.

Minorii care au fost vânduți și care au fost eliberați de Poliția Națională sunt în afara pericolului și sunt recuperați într-un centru pentru minori, protejați și îngrijiți sub custodia serviciilor de protecție din Junta de Castilla-La Mancha.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: