DOSARUL TURCENI-ROVINARI. Victor Ponta a vorbit două ore în fața judecătorilor
Editura Evenimentul si Capital

DOSARUL TURCENI-ROVINARI. Victor Ponta a vorbit două ore în fața judecătorilor

Victor Ponta
Autor: | | 4 Comentarii | 4284 Vizualizari

La Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc, vineri, un nou termen în dosarul Turceni-Rovinari, în care Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, ca reprezentant legal al Cabinetului Individual ”Ponta Victor-Viorel”.

În același dosar mai sunt judecați fostul senator Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ''Şova şi Asociaţii'', Laurenţiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni. Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA ''Şova şi Asociaţii'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat. La următorul termen, care va avea loc pe 27 februarie, Șova a cerut ca ședința să nu fie publică, însă judecătorii au respins cererea lui.

Timp de două ore, fostul premier Victor Ponta a răspuns întrebărilor adresate de judecători şi procurorul de şedinţă, în legătură cu împrejurările în care a intrat în posesia unui autoturism Mitsubishi şi contractele încheiate cu casa de avocatură a lui Dan Șova.

Ce a povestit Ponta timp de două ore

”Nu am înțeles acuzația care mi s-a adus, deși sunt jurist de profesie. Prin raportul de Expertiză întocmit s-a stabilit că am plătit la timp toate taxele și impozitele aferente sumelor primite prin convenția de conlucrare, iar ANAF nu s-a constituit parte civila împotriva mea pentru că nu s-a constatat prejudiciu. În urma controlului ANAF din 2011 s-a constatat că toate facturile emise în baza convenției de conlucrare au fost înregistrate în contabilitate și s-au plătit taxele și impozitele aferente acestora.

Având în vedere că cabinetul meu de avocatură, spre deosebire de Șova și asociații, nu avea cheltuieli deductibile și am plătit integral suma maxima de impozite. La urmărire penală, procurorul mi-a explicat că eu am plătit TVA în locul lui Șova și asociații, compania mea mi-a spus ca exista TVA colectat și deductibil, iar cel care colectează se duce la bugetul de stat. Cabinetul meu este cel care a colectat. Atâta timp cât am plătit toate taxele și impozitele, nu reușesc să înțeleg care a fost implicarea mea în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În legătură cu autoturismul Mitsubishi. Eu am plătit din iunie 2009 toate ratele la mașină și nu casa de avocatură Dan Șova și Asociații. După încheierea convenției de conlucrare am aflat de la Șova că toți avocații au în folosință un autoturism achitat de casa de avocatură.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate