GREII MERG LA PUŞCĂRIE. Copos: 3 ani şi 8 luni! Borcea şi Giovani Becali: 6 ani şi 4 luni! Victor Becali: 4 ani şi 8 luni! Gică Popescu: 3 ani şi o lună!

GREII MERG LA PUŞCĂRIE. Copos: 3 ani şi 8 luni! Borcea şi Giovani Becali: 6 ani şi 4 luni! Victor Becali: 4 ani şi 8 luni! Gică Popescu: 3 ani şi o lună!

Fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare. Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare.

UPDATE ora 19.15 MM Stoica a părăsit încătuşat reşedinţa şi a plecat spre secţia de poliţie. UPDATE ora 18.35. Cristian Borcea s-a predat la secția 1 de Poliţie din Constanţa. Jean Pădureanu a fost ridicat de Poliţie din Spitalul Elias. Fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa va fi dus în arest. UPDATE ora 18,20 – Fraţii Ion şi Victor Becali s-au predat în urmă cu câteva minute la sediul poliţiei judeţului Constanţa. Cei doi au sunat şi au anunţat că se pun la dispoziţia poliţiştilor, au fost preluaţi cu o maşină şi aduşi la carceră. Cristi Borcea urmează  să se predea şi el în următoarele minute, spun surse din Poliţie. UPDATE 17.50 Gică Popescu s-a predat. El s-a prezentat la o secţie de poliţie,  Și Gigi Neţoiu s-a prezentat la o secţie de poliţie. UPDATE 17.00 Fostul acţionar majoritar al FC Rapid George Copos a părăsit locuinţa sa din cartierul Floreasca, el urmînd să se predea la poliţie. Cei trei condamnaţi în dosarul Transferurilor au luat legătura cu poliţia imediat ce au primit sentinţele instanţei, la Constanţa, puţin înainte de ora 18.00. Fraţii Becali şi Cristi Borcea vor ajunge, la penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa. Directorul instituţiei, Dănuţ Dincă, a declarat pentru EVZ că, cel mai probabil, cei trei condamnaţi vor sta timp de trei săptămâni în carantină, la penitenciarul Poarta Albă, într-o celulă, sau, în funcţie de starea de sănătate, la spitalul pernitenciarului. O comisie special constituită, le va stabili apoi regimul de detenţie, închis, semideschis sau deschis. Dacă vor executa închisoare în regim închis, cei trei condamnaţi nu-şi vor putea executa pedepsele la Poarta Albă, unde la secţia Valu lui Traian este închis şi Gigi Becali. Penitenciarul Poarta Albă are doar deţinuţi care execută pedepse în regim semideschis, deschid sau sunt încarcerate persoane arestate preventiv sau, în tranzit. Cel mai apropiat penitenciar de maximă siguranţă este la Tulcea, una din cele mai moderne închisori din România.      Update ora 15.45 Potrivit unor surse din cadrul IPJ Constanţa, fraţii Victor şi Ioan Becali, precum şi Cristi Borcea, şi-au făcut mutaţie în Constanţa. Drept urmare ei sunt aşteptaţi să se predea la arestul poliţiei locale. Deocamdată, poliţiştii aşteaptă minuta instanţei Curţii de Apel Bucureşti.După încarcerare cei trei vor fi transferaţi la cel mai apropiat penitenciar, Poarta Albă, chiar cel în care execută pedeapsa Gigi Becali, patronul echipei Steaua Bucureşti. 

  • Milioane de dolari confiscați de la cei opt condamnați în dosarul evaziunii din fotbal 

Update ora 15.00 Mihai Stoica a avut o prima reacţie pe facebook: "Ce conteaza daca procurorii nu cer pedeapsa, conteaza ce ordine se primesc. Multumesc, Romania...KEEP CALM & GO FOR THE DOUBLE !STEAUA FOREVER".

  • Condamnat cu executare, Gică Popescu nu mai poate candida la președinția FRF! 

Update ora 14.00 Fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.
  • Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare.
  • Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare.
  • Fostul impresar Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare.
  • Fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
  •  Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
  • Fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători

Deciziile sunt executorii. Cei opt nu au luat parte la pronunţarea sentinţei, însă vor trebui să se prezinte la secţia de poliţie de care aparţin sau la Direcţia Cercetări Penale a Poliţiei Capitalei, pentru a fi încarceraţi Update ora 12.00 Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că pronunţarea în acest dosar va fi dată în şedinţă publică la ora 14.00. După aproape şase ani de procese, cei opt grei din fotbal implicaţi în transferurile frauduloase a mai multor fotbalişti aşteaptă astăzi sentinţa finală a Justiţiei. Judecătorii pot decide condamnarea, cu suspendare sau cu executare, sau achitarea celor acuzaţi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei opt vor fi obligaţi să plătească prejudiciul, aproximativ 12 milioane de dolari, şi vor primi interdicţia, pentru mai mulţi ani, de a profesa meseria pentru care au fost trimişi în judecată. Procurorii DNA au cerut condamnări pentru evaziune fiscală pentru Ioan Becali (61 de ani), Victor Becali (52 de ani), Cristi Borcea (44 de ani), George Copos (61 de ani), Gigi Neţoiu (54 de ani), Jean Pădureanu (78 de ani) şi Gică Popescu (46 de ani). Doar pentru Gică Popescu şi Jean Pădureanu, procurorii au cerut pedepse cu suspendare, dar pentru ceilalţi au cerut ani grei de închisoare. Managerul echipei Steaua Bucureşti, Mihai Stoica (49 de ani), a scăpat deja de acuzaţii, faptele pentru care a fost trimis în judecată s-au prescris.

  • Alternativele "greilor" din fotbal: achitare, puşcărie sau muncă în folosul comunităţii. Instanţa a amânat pronunţarea pe 4 martie

Scade averea fraţilor Becali În momentul în care cei opt au fost trimişi în judecată, procurorii au pus sechestru pe bunuri: vile, terenuri, acţiuni şi autoturisme şi le-au poprit conturile acuzaţilor. Ioan Becali este acuzat de DNA că ar fi produs cel mai mare prejudiciu: 10.269.690 de dolari! Procurorii au decis să-i pună sechestru pe două apartamente situate pe Calea Floreasca - Bucureşti şi pe autoturismul Rolls Royce. Victor Becali, acuzat pentru un prejudiciu de 4.175.000 de dolari adus echipelor Dinamo Bucureşti şi Gloria Bistriţa, are sechestrat imobilul situat în cartierul Pipera (Voluntari – Ilfov). În 2010, averea fraţilor Becali era estimată la 50 milioane de euro. Anul trecut, Giovani Becali susţinea că averea sa este mult mai mică, adică aproximativ 7 milioane de euro.

  • PROCESUL "TRANSFERURILOR". Greii din fotbal s-au comportat ca pe stadion la ultimul termen

Borcea şi-a transferat afacerile Fostului preşedinte executiv de la Dinamo, Cristi Borcea, i s-a pus sechestru pe un imobil în Pantelimon, pe strada Cernica. El este acuzat că ar fi prejudiciat Clubul Dinamo cu aproximativ 5,8 milioane de dolari. Potrivit jurnaliştilor de la TOP 300 Capital, averea lui Cristi Borcea a scăzut de la 70-80 milioane de euro, în 2010, la 28-29 milioane de euro, în 2013. În timpul procesului, Borcea a divorţat şi a transferat mai multe afaceri pe numele unor apropiaţi. Copos este acuzat de DNA că ar fi cauzat un prejudiciu de 3.130.000 de dolari clubului Rapid, în urma transferurilor lui Cristi Dulca şi Florin Bratu, şi de 2,2 milioane lei la bugetul de stat. În cazul lui, procurorii au pus sechestru pe reşedinţa familiei. Potrivit topurilor de specialitate, în anul 2009, averea lui Gheorghe Copos era estimată la 200-210 milioane euro. În 2013, averea lui Copos s-a înjumătăţit. Fraţii Becali şi Borcea conduc în topul procurorilor privind prejudiciul în dosarul "Transfeurilor"

  • Minune în Dosarul Transferurilor: Ioan și Victor Becali, MM Stoica, Borcea, Copos, Popescu și Nețoiu ar munci în folosul comunității

Pădureanu, internat la Neurologie Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Clubului de Fotbal Gloria Bistriţa, este internat la Spitalul Elias din Capitală, din cauza unor probleme cardiovasculare severe, acesta având şi diabet, a declarat directorul medical al unităţii sanitare, Dana Safta. El a fost adus duminică la spital, de la aeroport, după ce a acuzat o stare de confuzie. Pădureanu este internat la Secţia Neurologie. Lui Pădureanu i s-a pus sechestru pe un apartament din strada Ecaterina Teodoriu, din Bistriţa. El este acuzat de un prejudiciu de 1,7 milioane de dolari adus Gloriei Bistriţa în urma transferurilor lui Ionel Ganea şi Lucian Sânmărtean.

  • „Dosarul transferurilor”. „Puteam să-i dăm jucători și lui Bin Laden”