Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul Sky News: Români de etnie maghiară inculpați, jurnaliștii britanici – încă suspecți
Dosarul Sky News: Români de etnie maghiară inculpați, jurnaliștii britanici – încă suspecți

Dosarul Sky News: Români de etnie maghiară inculpați, jurnaliștii britanici – încă suspecți

DIICOT i-a trimis în judecată pe Aurelian-Mihai Szanto, Csaba-Attila Pantics şi Levente Pantics în dosarul Sky News şi a disjuns cauza penală cu privire la cei trei britanici – între care se află şi Stuart Ramsay – pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi comunicarea de informaţii false.

Astfel, primii trei – români de etnie maghiară – au dobândit calitatea de inculpați, pe când jurnaliștii britanici sunt încă suspecți pentru infracțiunile reținute în cauză, după aproape 4 ani de la apariția materialui video care punea România pe harta zonelor în care armele sunt vândute „la liber”.

Potrivit anchetatorilor, începând cu data de 7 august 2016, mass-media naţionale şi internaţionale au preluat şi difuzat un material video („anchetă jurnalistică”), prezentat de Sky News şi realizat de jurnalistul britanic Stuart Ramsay, prin care se promova în mod fals ştirea potrivit căreia, pe teritoriul României, beneficiind de protecţia autorităţilor, traficanţii de arme şiar desfăşura în mod nestingherit activitatea, armele fiind vândute de către aceştia inclusiv către membrii unor organizaţii teroriste.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.