Audierile maraton desfăşurate miercuri la DNA - Serviciul Teritorial Braşov, într-un dosar care vizează retrocedarea unor terenuri forestiere, s-au încheiat în cursul serii, aproape de miezul nopţii, ultimii care au ajus în faţa procurorilor fiind prinţul Paul şi soţia sa Lia, după ce în timpul zilei au mai fost audiaţi parlamentarii PSD Ilie Sârbu, Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc, doi judecători de la Tribunalul Covasna, respectiv Lorand Andraş Ordog şi Gabriel Uţă, şi judecătorul Roxana Adam de la Tribunalul Braşov (soţia deputatului Ioan Adam).
Prinţul Paul şi prinţesa Lia au ajuns la Braşov în jurul orei 22.30, însoţiţi doar de avocaţii personali, şi au rămas în sediul DNA mai bine de o oră. Prinţul Paul nu a dorit să facă nici un fel de declaraţii nici la intrarea şi nici la ieşirea din sediul DNA (Serviciul Teritorial Braşov), doar prinţesa Lia a afirmat că este o datorie cetăţenească să coopereze. 'Este responsabilitatea fiecărui cetăţean român să fie util şi este normal să coopereze', a declarat aceasta.
- Din maşina cu care Prinţul Paul şi prinţesa Lia au călătorit până la Braşov au fost transportaţi în sediul DNA doi saci cu documente. După terminarea audierilor avocaţii cuplului au precizat că vor remite un comunicat de presă.
Potrivit unui comunicat DNA transmis miercuri Agerpres, senatorul Ilie Sârbu este urmărit penal pentru folosirea influenţei de o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul folosirii de foloase necuvenite şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.
- De asemenea, deputuatul Viorel Hrebenciuc estre urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar deputatul Ioan Adam, pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituirea unui grup infracţional organizat, trei infracţiuni de cumpărare de influenţă.
În acelaşi dosar a fost pus sub acuzare şi directorul general RNP Romsilva, Adam Crăciunescu, pentru abuz în serviciu şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.
Conform DNA, prejudiciul în sarcina RNP Romsilva în acest caz este de 304 milioane de euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier. Nici unul dintre cei audiaţi miercuri nu a primit mandate de reţinere pentru 24 de ore.