UPDATE Dosarul ”GRĂDINIȚA GROAZEI”. Copiii care trebuiau aduși cu mandat în fața instanței nu au fost găsiți acasă. Judecătorul a emis un nou mandat. Reprezentant CSM, prezent la proces
Editura Evenimentul si Capital

UPDATE Dosarul ”GRĂDINIȚA GROAZEI”. Copiii care trebuiau aduși cu mandat în fața instanței nu au fost găsiți acasă. Judecătorul a emis un nou mandat. Reprezentant CSM, prezent la proces

Imagini surprinse pe camerele de luat vederi
Autor: | | 16 Comentarii | 1001 Vizualizari

La judecătoria Constanța a avut loc, astăzi, un nou termen în dosarul ”Grădinița Groazei”, în care sunt inculpate șase educatoare, acuzate că au maltratat mai mulți copii. La acest termen trebuiau aduși, cu mandat de aducere, cinci minori cu vârste între 5 și 7 ani, părți vătămate în acest dosar. Numai că, astăzi, copiii nu au fost găsiți acasă.

UPDATE Avocaţii care îi apără pe părinţii copiilor "maltrataţi în Grădiniţa Groazei" au depus la Curtea de Apel Constanţa o cerere de strămutare a procesului. „Termenul pentru soluţionarea cererii de strămutare este de o lună, deci înainte de 30 august, ceea ce înseamnă înainte de viitorul termen de 23 septembrie fixat de instanţă pentru aducerea la audieri a copiilor”, a precizat avocatul Marius Mocanu. Cererea de strămutare a fost formulată de avocatul Ştefan Roman care a cerut Curţii de Apel să constate, eventual, „impartialitatea judecătorilor de la judecătoria Constanţa şi reacţia de solidaritate a judecătorilor la adresa magistratului de caz”.

Apărarea consideră că în procesul „Grădinţa Groazei” judecătorul de caz priveşte procesul ca pe o chestiune personală. „Am senzaţia că a devenit un fel de chestiune subiectivă, personală, în sensul de a se insista cu atât de mult entuziasm pentru aducerea minorilor în faţa instanţei de judecată”, a opinat avocatul Marius Mocanu. Apărătorul nu s-ar impotrivi audierii minorilor dacă nu ar exista probe. „Dar in contextul existenţei acestor probe video şi audio, ,certe şi neechivoce, văd inutilă administrarea încă odată a acestor probe în sensul de întreba minorul, tu eşi acela care ai fost dat cu capul de perete, tras de păr, aruncat din pat? Mi se pare absurd”, a mai spus avocatul.

Iar avocatul Viorel Mocanu, cel ameninţat de judecător că poate fi amendat pentru că insistă să ceară anularea audierii minorilor, a declarat la rândul lui că minorii nu pot fi la obligaţi să fie aduşi la audieri. „Nu poate fi audiat pentru că un minor de 3,6 -4 ani este lipsit de discernământ, iar obţinerea un astfel de mijoolc de probă nu are vreo utilitate cauzei, va fi oricum lovită de nulitate absolută. Instanţa ignoră acest aspect şi transfomă un drept de a da o declaraţie într-o obligaţie”. În sala de judecată au fost prezenţi, asistând la pledoariile avocaţilor şi comportamentul judecătorului, şi reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care se autosesizaseră în acest caz după ce judecătorul a impus aducerea micuţilor, cu mandat, la audieri.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate