DOSARUL CONTRABANDEI CU PETROL. Fugarul Marta conducea Fiscul de la Londra. VEZI DISCUŢII INCENDIARE

"Dispărutul" Codruţ Alexandru Marta conducea, în fapt, Fiscul. Dintr-o serie de discuţii telefonice interceptate de SRI reiese că misiunea lui Marta era aceea de a-l păstra pe Sorin Blejnar în funcţia de şef al ANAF şi pe Viorel Comăniţă ca şef al vămilor.

UPDATE. Fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Secăreanu, şi alte şapte persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, în timp ce fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă, a primit interdicţie de a părăsi ţara. Din referatul DNA Marta insista ca şeful său, Sorin Blejnar, să rămână în funcţie deoarece capul reţelei, Radu Nemeş, avea de finalizat câteva proiecte. "Menţinerea în funcţie a lui Blejnar Sorin era esenţială pentru numitul Nemeş Radu care intenţiona să finalizeze o serie de proiecte şi să demareze mecanisme evazioniste suplimentare, sens în care Marta Codruţ Alexandru şi- amanifestat disponibilitatea atât pentru a încerca să îl convingă pe Blejnar Sorin să nu demisioneze, cât şi pentru a acţiona în sensul numirii unei alte persoane obediente-iar dacă tot vrea neapărat să plece, să pun pe cine trebuie", se arată în referatul cu propunerea de arestare a celor 11 invinuiţi.

Marta l-a asigurat pe Comăniţă că va întreprinde tot ce-i stă în putinţă pentru a-l menţine în funcţie. "stai calm,, nu te schimbă nimeni - stai liniştit, vin eu. Fiţi calmi, nu se întâmplă nimic", se mai arată în doecument. Potrivit procurorilor, Marta se baza pe menţinerea în funcţii a lui Blejnar şi a lui Comăniţă până în aprilie 2012 pe relaţiile deţinute de Elan Schwartzenberg la "nivelul conducerii aparatului guvernamental de la acel moment".

Pe 7 martie 2012, Elan Schwartzenberg a stabilit o întâlnire pentru ora 12.00 cu Marta Codruţ, transmiţându-i că "vin şi cu răspunsurile cred că până atunci, cu aşa", se specifică în document.

Cinci zile mai târziu, Marta Codruţ i-a comunicat omului de afaceri Radu Nemeş că "din câte a înţeles de prin alte părţi, lucrurile sunt înspre bine, ideea e să o întindă cât mai mult, exact cum spuneai tu că la un moment dat o să devină tardiv".

Procurorii mai precizează că în perioada 15-17 februarie, Codruţ Marta, alături de Răzvan Marian Anca şi Cătălin Gabriel Dobra, au achiziţionat de la S.C Beta Impex 93, la care sunt asociaţi Dan Nicolae Dunca şi Maria Dunca, un teren situate în Capitală.

Viorel Comăniţă, director la Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), în prezent autosuspendat din această funcţie, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, iar Florin Dan Secăreanu, ofiţer de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), este acuzat şi de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, se arată într-un comunicat de presă de marţi al DNA.

Radu Nemeş, coordonatorul grupului infracţional organizat, Dana Nemeş, administrator la SC Excella Real Grup SRL, Mihai Gulea şi Ştefan Puşcaşu, sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Codruţ Alexandru Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Cum a dispărut Codruţ Marta Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, a fost declarat dispărut de soţie pe 25 mai după ce nu a mai putut lua legătura cu el timp de o săptămână. Acesta a fi ieşit din ţară prin vama Giurgiu, susţin surse judiciare contactate de EVZ. Codruţ Marta a fost dat în urmărire internaţională. Procurorii anticorupţie au emis peste 10 ordonanţe de reţinere în dosarul de evaziune fiscală, printre care şi cele pentru fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă, şi cer, marţi, instanţei Curţii de Apel Bucureşti arestarea lor preventivă. Procurorii anticorupţie au finalizat marţi, în jurul orei 3.00, procedurile de audiere a celor 12 persoane aduse de poliţişti pentru cercetări. După aducerea la cunoştinţă a învinuirilor şi după luarea unor declaraţii, anchetatorii anticorupţie au emis 12 ordonanţe, spun surse judiciare, printre persoanele reţinute aflându-se fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Portecţie Internă (SIPI) Constanţa Dan Secăreanu şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă. Unul dintre avocaţii din acest caz a spus la ieşirea din sediul DNA că mai multe persoane au fost reţinute, printre care şi cei doi. Totodată, avocatul a arătat că unii dintre cei vizaţi de această anchetă au dat declaraţii în cauză, admiţând infracţiunile pentru care sunt cercetaţi. El a lăsat să se înţeleagă că parte din cele declarate de către cei vizaţi în această cauză ar duce la concluzia că Sorin Blejnar s-ar face vinovat de faptele de care este acuzat. Partea I. Click pe poză Partea a II-a. Click pe poză Partea a III-a. Click pe poză Partea a IV-a. Click pe poză Partea a V-a. Click pe poză Partea a VI-a. Click pe poză Partea a VII-a. Click pe poză Citiţi şi:

  • RĂPIRE, FUGĂ SAU ASASINAT? Misterioasa dispariţie a lui Codruţ Marta
  • EXCLUSIV. Codruţ Marta a plecat din ţară. El a fost dat în urmărire internaţională