Detalii halucinante au ieșit la iveală din rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT în cazul Caracal. Gheorghe Dincă, principalul suspect în răpirea Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, este descris ca un personaj „cu o sexualitate exacerbată pentru vârsta sa, (constatată cu ocazia expertizei psihiatrice și a analizei comportamentale), preocupat până la obsesie de propria virilitate și convins de efectul stimulant al sexului oral”. În acest fel, susțin anchetatorii, „inculpatul DINCĂ GHEORGHE a pierdut orice respect pentru femeie ca individ, aceasta devenind, în mentalul său, un simplu obiect de satisfacere a plăcerilor sexuale”.

Așa cum reiese din rechizitoriul procurorilor, bărbatul din Caracal angaja femei care să-i muncească în gospodărie cu care apoi întreținea relații sexuale, contra unor sume de bani, se arată în rechizitoriul procurorilor.
„La nivelul anului 2019, la adresa din municipiul Caracal, locuia singur inculpatul DINCĂ GHEORGHE, pensionar, în vârstă de 66 de ani, descris de cunoscuți ca fiind un om retras până la izolare, care a muncit o perioadă în propriul atelier auto deschis chiar la această adresă, iar ulterior muncise în străinătate din anul 2002, în Vicenza – Italia. Tot el facilitase și membrilor familiei sale, respectiv soție și cei patru copii, plecarea în aceeași țară și găsirea de locuri de muncă în aceeași țară”, arată procurorii în rechizitoriul în urma căruia Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată.

Anchetatorii au mai concluzionat că „după încetarea contractului de muncă în Italia, inculpatul DINCĂ GHEORGHE a revenit în țară și a locuit singur la adresa respectivă (casa părinților săi) și se ocupa în principal cu colectarea, prelucrarea și vânzarea de materiale feroase și neferoase, reparații și vânzare de piese auto, pe care le comercializa în târgurile de vechituri de pe raza județelor Olt și Dolj”.

Relația cu copiii și nepoții săi nu se menține apropiată, iar soția îl vizita sporadic, circa o lună pe an, doar în concediu, de cele mai multe ori în preajma sărbătorilor, însă îi trimitea bani regulat pentru întreținere.
„De altfel, cercul relațional al inculpatului era unul restrâns, acesta primind în curtea locuinței sale (în special) doar pentru prestarea de munci gospodărești diverse persoane, vecini, cunoscuți, majoritatea sub condiția sa socială, cu care împărțea înclinația spre consumul exagerat de alcool, unul dintre aceștia fiind inculpatul RISIPIȚEANU ȘTEFAN zis ”Fănică”.

În casa și locuința sa au avut acces femei de diferite condiții sociale și diferite vârste, pe care le solicita inițial pentru prestarea contra cost de muncă în gospodărie și cu care finalmente a întreținut relații sexuale, pentru aceste relații inculpatul DINCĂ GHEORGHE plătind sume modice de bani”, se mai arată în rechizitoriu.

Despre complicii săi, procurorii au notat:

„Inculpatul DINCĂ GHEORGHE trăia așadar aproape izolat în propria curte și impusese celor apropiați un cod de comunicare care să-i permită de la distanță să știe cine îl caută, fără a fi nevoit să se deplaseze până la poartă, în speță impunându-le inculpatului RISIPIȚEANU ȘTEFAN zis ”Fănică”, respectiv martorilor MIEILĂ VICTOR zis ”Vică” și MĂCEȘANU GEORGE zis ”Cavalu”, să bată de 3 ori la rând în porțile metalice, acestea fiind singurele persoane care cunoșteau și uzitau acest mod de comunicare cu inculpatul”.

Referitor la Luiza Melencu, procurorii au transmis:

„În ziua de duminică, 14 aprilie 2019, în jurul orelor 10.30, victima MELENCU MIHAELA LUIZA (elevă, 18 ani, circa 160-165 cm înălțime, aprox. 60 kg, păr lung castaniu, ochi căprui) a plecat de la domiciliul său din satul RADOMIR, comuna DIOȘTI, jud. DOLJ, unde locuia împreună cu cei doi bunici, respectiv martorii I.S. și I.E., pentru a se deplasa în mun. CARACAL de unde urma să ridice prin sistemul de transfer rapid MoneyGram o sumă de bani trimisă de mama sa, MELENCU MONICA, aflată în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”.

Tânăra a așteptat însoțită de bunica sa, o mașină „de ocazie” cu care s-a deplasat în municipiul Caracal.

În momentul plecării, victima purta pantaloni de blugi, de culoare albastru, rupți în genunchi, o pereche de teniși de culoare galbenă, pulover de culoare negru și o geacă neagră. Avea asupra sa și un rucsac din piele de culoare neagră, cu fermoare mari aurii și o jucărie de plus atașată de acesta, precum și telefonul mobil. Telefonul fetei avea dublu SIM, cea dea doua cartelă.

De asemenea, fata purta la gât un lănțișor fin de culoare aurie, cu zale mici, model obișnuit, verigă lângă verigă, având atașat un pandantiv format din 3 inimioare prinse una sub alta, de la sistemul de prindere în ordine descrescătoare a mărimii, cea mai mare de culoare galbenă, cea din mijloc de culoare albă și cea mai mică de culoare roz.
„În municipiul Caracal, victima MELENCU MIHAELA LUIZA a constatat că sistemul de operare pentru transfer rapid MoneyGram nu era funcțional, astfel încât nu a reușit să recepționeze suma de bani trimisă de mama sa, iar ca urmare, la orele 11:07 și-a apelat bunicul căruia i-a adus la cunoștință acest lucru și i-a comunicat faptul că va lua „o ocazie” pentru a reveni acasă.
Ulterior, victima MELENCU MIHAELA LUIZA a purtat o discuție cu mama sa, partea civilă M.G.M, convorbirea telefonică derulându-se între orele 11:14-11:25, în acest moment victima fiind localizată conform camerelor de supraveghere montate și a releului de telefonie mobilă, în intersecția Piața Victoriei cu Calea Craiovei, această zonă fiind denumită “a Văduvei” de către localnici și cunoscută ca punct de așteptare a autostopiștilor către Craiova. Aceste probe se coroborează și cu proba testimonială, respectiv declarațiile martorilor P.A şi D.E., care au observat-o pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA vorbind la telefon, în timp ce aștepta la ocazie în zona fiind denumită „a Văduvei”.

În timp ce aștepta în acest loc, la orele 11:30, victima l-a apelat pe tatăl său M.C.F, cu care a purtat ultima sa convorbire (cu o durată de 47 de secunde), convorbirea încheindu-se exact în momentul în care lângă ea a oprit o mașină care se oferea să o transporte ”la ocazie”.
În fapt, cel care oprise era inculpatul DINCĂ GHEORGHE, aflat la volanul autoturismului personal marca Renault Megane, de culoare gri metalizat, cu nr. de înmatriculare . Autoturismul era echipat cu geamuri negre și parasolare de culoare neagră, pentru a face dificilă observarea persoanelor aflate în interiorul acestuia și, totodată, fusese special modificat pentru ca geamurile acesteia să nu poată fi acționate de pasagerii aflați pe bancheta din spate, deblocarea portierele putând fi efectuată exclusiv de către șofer.

În ziua respectivă, acesta se întorcea din centrul orașului Caracal și se deplasa spre locuința sa din Calea Craiovei, nr. 169.
Inculpatul DINCĂ GHEORGHE a observat-o pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA în locul unde în mod obișnuit stau autostopiștii, fiind singură și ținând în mână un telefon, astfel încât a oprit mașina în dreptul tinerei, aceasta a deschis portiera din dreapta spate și la întrebarea sa în legătură cu deplasarea în loc. Radomir, jud. Dolj, inculpatul i-a răspuns afirmativ, invitând-o să urce. Scaunul din dreapta față al mașinii era ocupat, conform obiceiului inculpatului, cu diverse obiecte și cumpărături, în acest fel victima fiind nevoită să ocupe loc pe bancheta din spate”, au precizat anchetatorii.

Închisoarea „sexuală” și camera ororilor

Dincă pregătise „camera grozei” în care își siluia victimele încă din luna februarie, cu 5 luni înainte să iasă la iveală nenorocirea din Caracal.

„Trecând de la scenariu la punerea în practică a acestuia, inculpatul DINCĂ GHEORGHE și-a transformat și curtea într-un loc de depozitare de-a valma a unei cantități impresionante de deșeuri (fiare, plastic, haine și obiecte vechi, etc.), iar propria locuință într-o adevărată închisoare asupra căreia deținea controlul absolut și din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa”, susțin procurorii în rechizitoriul întocmit pe numele „Monstrului din Caracal”.
Astfel, conform descrierii relatate de oamenii legii, toate geamurile locuinței (o construcție nefinalizată aferentă vechii case părintești a inculpatului) au fost astupate cu cărămizi tip BCA şi bucăţi de OSB și Polistiren expandat, iar spațiile rămase au fost astupate cu spumă poliuretanică.

„În camera amenajată ca și dormitor, aflată la parterul imobilului, inculpatul DINCĂ GHEORGHE și-a confecționat, la o înălțime adecvată, un pat cu un cadru din fier beton, pe care apoi l-a sudat în perete, astfel încât să nu poată fi mișcat/dislocat și care să îi permită întreținerea raportului sexual cu victima prin utilizarea unei perne așezate sub posteriorul acesteia. La jumătatea acestui pat, pe sub cadrul metalic, a montat o bucată de fier beton (Φ8) și a executat la capetele acestei bucăți două bucle, concepute pentru a servi drept suport de prindere a unui lanț metalic de circa 130 cm lungime, folosit la imobilizarea victimei”, se precizează în rechizitoriu.

De asemenea, „dormitorul inculpatului era prevăzut cu o ușă de acces înspre curte, confecționată din lemn, cu 9 ochiuri de geam opace, dintre acestea unul singur, situat pe centru, din sticlă transparentă. Pe peretele opus acestei uși mai exista o ușă confecționată din OSB care dădea spre o altă încăpere a casei”.

Te-ar putea interesa și: