Dosarul Black Cube, ofițerul (r)SRI, Daniel Dragomir va afla în cîteva ore dacă va fi pus în libertate

Dosarul Black Cube, ofițerul (r)SRI, Daniel Dragomir va afla în cîteva ore dacă va fi pus în libertate

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, arestat de 45 de zile în dosarul Black Cube, află astăzi dacă va fi pus în libertate sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Avocații acestuia au solicitat judecărilor Tribunalului București ca cercetările să continue cu fostul ofițer SRI în libertate.

Daniel Dragomir a declarat în fața instanței, că nu se mai explică menținerea sa în arest în condițiile în care este sigurul cercetat, în acest moment, în dosarul Black Cube. Din banca acuzaților, fostul ofițer SRI a spus în fața judecătorului, în cuvântul de încheiere: ”Nu pot să ma exprim din punct de vedere juridic, dar voi explica faptele. Onorată instanță, nu pot influența martorii sau persoanele cercetate în acest dosar dar, vă pot spune cu certitudine, că sunt singura persoană față de care se procurorii DIICOT mai cer  menținerea în arest. Cei cercetați în acestă cauză (n.r. – cei doi israelieni - Ron Weiner și David Geclowicz) nu se mai fală în România. Mai mult, am arătat magistraților DIICOT că sunt pe o pistă falsă, închisă pentru că acuzațiile care mi se aduc sunt nefondate”, a spus  Daniel Dragomir. Pe de altă parte, procurorul de ședință a arătat că măsura arestului preventiv  trebuie menținută. ”Datorită funcției sale Danile Dragomir ar putea influența martorii și ar putea folosi diverse metode logistice pentru compromiterea anchetei”. Judecătorii Tribunalului București au rămas în pronunțare în acestă cauză.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 14 septembrie, prelungirea arestării preventivă a fostului angajat SRI Daniel Dragomir, în dosarul în care este acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei israelieni să obţină informaţii despre procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Procurorii DIICOT anunțau atunci că l-au reţinut pe Dragomir, acesta fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei. Astfel, în perioada martie-aprilie, "la solicitarea directă a inculpatului Dragomir Daniel de demarare a operaţiunii „Tornado”, din dispoziţia suspectilor Dan Zorella și Avi Yanus.  Totodată, inculpatul Geclowicz David, era în posesia unor date de stare civilă şi informaţii despre anumite persoane anume vizate, a contactat telefonic în repetate rânduri persoane apropiate şefei DNA, şi în continuare, folosindu-se de mijloace frauduloase („scenarii”), au reuşit să-i convingă pe aceştia să le furnizeze datele de contact ale conturilor de e-mail, date pe care inculpatul le-a pus la dispoziţia coinculpatului Weiner Ron, pentru a se continua activitatea infracţională specifică", explică procurorii, într-un comunicat de presă. "Astfel, inculpatul Dragomir Daniel împreună cu suspectul Dan Zorella au iniţiat constituirea grupului infracţional care să realizeze activităţile delictuoase destinate să conducă la atingerea obiectivului proiectului, inclusiv a unor activităţi de natură intruzivă, primul determinând demersurile infracţionale, acceptând urmările ilicite ale acestora şi mai apoi sprijinindu-le şi prin punerea la dispoziţie a unor date privind persoanele de investigat", mai spun procurorii. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News