Dosarele X într-o comună din Iași. A murit și după cinci ani și-a schimbat buletinul

Dosarele X într-o comună din Iași. A murit și după cinci ani și-a schimbat buletinul Sursa foto: arhiva EVZ

Un fapt cel puțin ciudat a avut loc într-o comună din Iaşi. O femeie decedată în 1993 apare în catastiful autorităţilor locale că şi-a schimbat buletinul în 1998. În plus, câţiva ani mai târziu, aceasta ar fi renunţat şi la o parte din pământul său.

Dosarele X într-o comună din Iași. Fiul femeii acuză că s-a comis o ilegalitate cu terenuri în acest caz şi arată cu degetul spre fostul primar al comunei. În replică, fostul edil respinge toate acuzaţiile.

„Iese din groapă și schimbă buletinul”

Un bărbat de 62 de ani a deschis mai multe procese pentru recuperarea unor suprafete de teren pe care le avea moştenire de la mama sa.

Săptămâna trecută, bărbatul a intrat în posesia actelor necesare însă, a avut parte de o surpriză. Potrivit acestora, mama lui renunţase la o parte din teren în 2000, la 7 ani după ce murise. Mai mult, în 1998 aceasta şi-ar fi schimbat şi buletinul.

Ne puteți urmări și pe Google News

La acea vreme, în comuna Ciortești, primar era Gheorghe Gurzun. Fostul edil spune că nu își aminteste cu exactitate cazul, dar spune că hârtia este utilă moștenitorului și nu crede că s-a comis vreo ilegalitate.

Bărbatul acuză primarul şi spune că ar fi primit mită de la ceilalţi copii ai femeii. Cei care au cunoscut-o pe mama bărbatului sunt şocaţi de întâmplare.

„Iese din groapă și schimba buletinul, așa e aici la noi în zona asta'', a comentat ironic un localnic.

„Eu aș vrea dacă mor să mă duc și eu sa văd ce mai e pe aici, să întreb vecinul ce mai face. Asta e golănie curată'', a afirmat un alt locuitor din Ciortești.

Bărbatul spune că este hotărât să îl dea în judecată pe fostul primar, dar şi pe cel actual, pentru ilegalitățile din acte, scrie Antena3.

Un bărbat trăiește dar este declarat mort de câțiva ani

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, din judeţul Vaslui, declarat decedat în anul 2016, deşi este în viaţă. El a pierdut procesul prin care cerea anularea declarării decesului.

Bărbatul a menţionat că a pierdut procesul din cauză că a formulat prea târziu calea de atac. La aproximativ doi ani de la pronunţarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural.

„În acte sunt mort, deşi trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauză că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în ţară", a declarat bărbatul.