Evenimentul Zilei > Social > Dosare de presă. Răzvan Dumitrescu: „Singurul meu plan e să fiu eu însumi”
VIDEO

Dosare de presă. Răzvan Dumitrescu: „Singurul meu plan e să fiu eu însumi”

În emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, Răzvan Dumitrescu vorbește despre nevoia de curățenie generală în societatea românească.

Răzvan Dumitrescu a declarat în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, că fiind jurnalist de 30 de ani, a crescut odată cu țara.

„Am crescut odată cu țara, ca să spun așa. Știm prin ce-am trecut, împreună fiind în presă. Și asta e foarte deprimant pentru ei. Și pentru noi, într-un fel, pentru că dacă aduni sacul și vezi cât s-a umplut, domnule, nu vine gunoierul să-l ia. Știi cum e… Umpli un sac de ăla de gunoi, până la vârf.

Și aștepți mașina să vină să-l ia și nu vine, domnule. Asta e problema acestei societăți. NIMENI NU IA GUNOAIELE.

Ba mai mult de atât, unii au preșul bombat în fața casei, pentru că nici măcar nu-l mai bagă în sac. Pitesc gunoiul acolo. Cam asta e concluzia mea, după 30 de ani de presă. Cum să mai definim noi optimismul sau pesimismul? N-ai cum să le definești”, este concluzia amară a jurnalistului.

Răzvan Dumitrescu: „Fac meseria asta din respect de sine”

Jurnalistul Antenei 3 i-a mărturisit lui Mirel Curea că nu își (mai) face planuri de viitor. Lumea, viața se schimbă prea repede. Răzvan Dumitrescu are un singur țel: acela de a rămâne el însuși, de a nu se da după cum bate vântul.

„Nu mă gândesc de acum peste 5 ani. Mai ales că lumea e într-o continuă schimbare. Ieri nu seamănă cu azi, azi n-o să semene cu mâine, poimâine cine știe ce mai vine. M-am obișnuit să nu îmi mai fac planuri.

Singurul plan este să fiu eu însumi. Ăsta e singurul plan. Câtă vreme sunt eu însumi, înseamnă că mi-a reușit planul. Și asta mi-am propus totdeauna. Să fiu eu însumi și să nu mă dau după cum bate vântul.

Eu îți mai spun un lucru. „Dar de ce faceți așa?”, „Pentru că așa trebuie făcut. Așa e etic. Asta e meseria”. Nu pot să spun asta pentru că vrei tu. Pentru că tu ți-ai dori să auzi chestia asta, deși nu e adevărată. Ce ușor ar fi să fii în top, să ai milioane de accesări pe nu știu unde, spunându-le oamenilor, pentru că ești suficient de isteț să știi ce vor, să le spui ce vor și ești eroul lor. Și, deși spunându-le alea, minți de stingi. De unde și zicala aia, „Adevărul supără”.

Jurnalismul, la început, l-am făcut dintr-o pasiune nebună. După aia, din dorința de a muta munții din loc și fiind foarte corect. Iar acum o fac din respect de sine. Din respect de sine”, a mai spus Răzvan Dumitrescu.