Evenimentul Zilei > Monden > „Dosare de presă”- Laura Nureldin. Teoria lui „Piu”, în funcție de postul de știri la care lucrezi
VIDEO

„Dosare de presă”- Laura Nureldin. Teoria lui „Piu”, în funcție de postul de știri la care lucrezi

În emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, Laura Nureldin a vorbit despre valul de ură care s-a abătut asupra sa, în urmă cu câțiva ani, doar pentru că lucra la Antena 3.

Scriitoarea Laura Nureldin a explicat foarte plastic modul total subiectiv în care sunt apreciați jurnaliștii de la posturile de știri, de către publicul larg. Adesea, jurnaliștii sunt înjurați sau apreciați în funcție de mogulul pentru care lucrează coroborate cu preferințele politice ale telespectatorilor.

„Atitudinea unora, însă, s-a schimbat în funcție de locul în care am lucrat. Puteam să scriu „Piu”, pe Facebook și, dacă lucram la postul X, eram înjurată pentru „Piu”. Dacă lucram la postul Y, eram aplaudată pentru „Piu”. Oamenii nu mai erau nici măcar atenți la ce spuneam și la forma în care o spuneam.

Odată, de pildă, am avut o știre despre acea schimbare din rugăciunea ”Tatăl nostru”, la catolici. În loc de „și nu ne duce pe noi în ispită”, a devenit „nu ne lăsa duși în ispită”. Și au sărit unii, care nici măcar nu erau catolici, adică nu-i privea pe ei, „Domnule, cum să se întâmple așa ceva, că trebuie să fie cum era la început. Și eu am scris atunci, îmi amintesc vag, nu pot să citez exact, „În primul rând, nu prea mai știe nimeni cum a fost inițial, în afară de oamenii care au scris atunci Biblia, e un text care a trecut prin nenumărate traduceri și răstraduceri și pe urmă mi se părea mai corectă formula cea nouă”.

Asta e tot ce am zis. ”Cine-i asta?”, Eram așa, în același timp, în același comentariu, al aceleiași doamne: „Musulmancă” (nu sunt, sunt botezată creștin, dar n-are nicio relevanță) „Musulmancă, atee”, plus alte lucruri legate, desigur, de faptul că nu sunt blondă cu ochi albaștri. Ăsta e doar un exemplu. De la așa ceva”, a mai spus Nureldin.

„I-am făcut vedete pe hateri”

Laura Nureldin a refuzat să fie o victimă a bullying-ului online. Jurnalista a făcut publice câteva mesaje de o răutate greu de înțeles. Screenshot-urile există și azi, într-un folder numit, în mod sugestiv „Vedete”, pe contul său de Facebook.

„Eu nu i-am considerat niciodată idioți. Dacă este unul singur, zici „N-a înțeles”. Aia e. Ok, te afectează, dar… în momentul în care vine un val de așa ceva, le făcusem și există în continuare pe contul meu de Facebook, le-am făcut un album „Vedete”. Le-am făcut screen-shot la toate mizeriile pe care le scriau și nu ca să mă victimizez, nu ca să mă tăvălesc pe jos, „Aoleo, ia uite ce mi se întâmplă mie”. Dar eu i-am privit ca pe niște bullies. Și un bully se hrănește din jena victimei lui. Iar mulți dintre ei erau oameni care altminteri pozau în intelectuali, în fini. Tocmai de aia. Uite, el e cel adevărat, el e cel care mi-a scris asta.

Încă o dată, nu i-am considerat niciodată idioți. Asta nu e prostie. E răutate. E răutate gratuită. Eu așa o privesc. Răutate gratuită. La un moment dat ajunsesem să postez doar poze cu pisica sau glumițe. Pentru că, pur și simplu nu mai duceam. Dacă îndrăzneam să am o opinie, se declanșa Jihadul. Între timp s-au potolit”, a mărturisit Laura Nureldin.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News