Actualul Președinte-Director General al SRTV a povestit, printre altele, în emisiunea „Dosare de presă”, despre perioada cu totul și cu totul specială și unică, când avea funcția de Corporate Affairs Director, la ProTV.

„Eram, practic, sprijinul lui Adrian Sârbu, sprijinul lui. Îl ajutam, îi făceam viața mult mai ușoară, din punct de vedere executiv. (…)

S-au făcut și glume, și bancuri pe seama mea. Aveam mai multe porecle; le-am aflat și eu ulterior. De la „Coana Leana”, „Cabinetul nr. 2”, „Jandarmul”, „Polițista”. Da, aveam multe porecle și probabil că sunt mult mai multe și eu nu le știu”, a declarat aceasta.

Doina Gradea a înțeles, pe parcurs, ce înseamnă o vedetă, de ce trebuie să i se acorde importanță, de ce trebuie să fie alintată și făcută să se simtă bine.

„Ce pot să spun este că a fost o perioadă la început când spuneam, „Doamne, dar ce dificili sunt oamenii ăștia! Și de ce trebuie să lucrăm cu ei, pentru că sunt și alții la fel de buni”.

Cer foarte multe, au hachițe foarte multe, adică era o luptă între omul de formație economist și acești artiști boemi, cu hachițe, într-adevăr, cu bune și rele, exact ca și noi. Numai că ei erau interfață.

Și a venit atunci acel discurs al lui Adrian Sârbu care a spus: „Ei, când intră pe post, trebuie să aibă o liniște care le este dată că le-ai asigurat totul. Deci noi trebuie să le acceptăm tot”. Și le dădeam tot. Îi respect enorm pe colegii vedete și a face emisiune în fiecare zi, în direct, este…

Adică, mă gândesc la oameni precum Măruță, la Teo Trandafir… Ani de zile, nimeni n-a știut că le-a murit cineva din familie și au intrat pe post, că se simt rău, că au probleme acasă, că au diverse probleme fiecare. Și ei au mers înainte. E un consum enorm și trebuie respectați cu atât mai mult”, a mărturisit Doina Gradea.

Andreea Esca, înlocuită de la pupitrul Ştirilor Pro TV: Toate ...

Andreea Esca. „Puternică și debordantă”

„Andreea Esca e un om extrem de puternic. În primul rând era debordantă. Avea o viață în ea tot timpul și sper că a rămas la fel. Râdea tot timpul, din orice. Este o fată atât de plină de viață, cum rar am văzut. Atâta energie insufla tuturor.

Fata de la Soti a fost la CNN apoi a venit la ce a fost înaintea ProTv-ului și, practic, ea a fost din prima zi, „Bună seara, România! Bună seara, București!””, a spus șefa televiziunii publice.

Nu a murit fostul soț al prezentatoarei TV Teo Trandafir. De unde ...

Teo Trandafir. „Foarte deșteaptă. Timidă și rușinoasă, câteodată”

„Teo a venit puțin mai târziu. Eu cu Teo m-am întâlnit în Media Pro când eram la Mediafax. Ea era la ProFM și apoi a plecat la 2MPlus Radio și pe urmă a ajuns la Tele7, Antenă. Și a venit în două rânduri, mi-o aduc aminte perfect, a venit și a spus „Vreau să mă întorc aici”.

Teo o consider, mă mândresc să spun lucrul ăsta, este prietena mea. Și așa o s-o consider toată viața. Eu, cel puțin. Sper că și ea la fel. E un om cu totul și cu totul și cu totul deosebit. Este foarte deșteaptă.

A fost cea mai iubită vedetă, ani la rând, de sex feminin. Este timidă, rușinoasă, câteodată. Știu că o mai „certam”, cu ghilimelele de rigoare, și-i spuneam, „Dar trebuie să spui, dar trebuie să fii, dar…”. Și ea, totuși, își păstra acea timiditate. Teo e un om extraordinar”, a mai spus Gradea.

Trupa 3SE se relanseaza La Maruta | StiriFelDeFel

Cătălin Măruță. „Îl apreciez foarte mult pentru ce a devenit”

„Sunt prietenă cu Cătălin. În primul rând, pe mine nu m-a cucerit cu nimic. Dimpotrivă. Am fost un critic al lui. El a venit pe fondul pe care Teo a plecat de la ProTv. (…)

Mie nu mi s-a părea că are legătură cu spiritul PRO. Și m-am uitat un pic cam de departe și critic. Însă, mi-aduc aminte că, la început, l-am îmbărbătat. Și i-am spus „O să vezi…”. Era foarte timid și el. Era foarte timorat , la început, pentru că venea pe slotul lui Teo.

(…) Am făcut aceste critici publice și după ne-am întâlnit, și mi-a spus că a suferit foarte mult în urma acestor critici, că nu i-a venit să creadă. Și i-am spus: „Cătălin, tu ești un om extrem de valoros. Și eu am fost dezamăgită de tine. Ai intrat cu picioarele în niște povești de familie”. Și i-am mai spus câteva lucruri.

Îl apreciez foarte mult pentru ce a devenit. Pentru familia pe care o are, de care arfe atâta grijă… Are doi copii minunați, îi urmăresc pe Instagram, pe Instastory, pe You Tube, sunt tot timpul după cei doi copii, David și Eva”, a spus fostul director ProTV.

De ce a plecat Florin Calinescu de la Pro TV si detalii despre ...

Floriiiiin Călineeeeescuuuu. „Putea să ridice sau să coboare”

„În primul rând vreau să spun un lucru: nu s-a născut urmașul lui Florin Călinescu în televiziune. (…) Pot să vă spun un lucru, ce am mai spus acum multă vreme. În 2000 a fost o situație. Dacă Florin Călinescu candida atunci la președinție, ar fi devenit președintele României. Eu, personal, sunt sigură de acest lucru. Avea un capital de imagine extraordinar.

Putea să ridice sau să dărâme. Și atunci și pentru el a fost o presiune fabuloasă, pentru că sunt sigură că a realizat acest lucru. Împreună cu echipa de la „Chestiunea Zilei”, ei își dădeau seama că poți să-i ridici sau să-i cobori.

Au fost situații în care eu, care îl știam cât de cât chiar foarte bine, l-am redescoperit pe Florin, de asemenea, timid, intimidat de anumite personalități. Erau persoane în fața cărora era altfel. Eu așa am tras concluzia: că era intimidat. Adică, pur și simplu, era redus la tăcere.

Nu că cineva îi punea pumnul în gură, ci asculta fascinat. Au fost persoane care au venit rar. Păcat că nu vă mai aduceți aminte. Poate că ar trebui să vă uitați în urmă să vedeți din emisiuni. Sunt atât de actuale emisiunile alea. Și multe emisiuni de la alte posturi de televiziune, nu numai de la ProTV. Și de la TVR. Sunt atât de actuale astăzi. Și nu numai emisiuni. Caragiale este foarte actual”, a mai spus Doina Gradea.