Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosar penal în cazul incendiului de la Spitalul Ploiești. Ancheta vizează moartea celor doi pacienți
Dosar penal în cazul incendiului de la Spitalul Ploiești. Ancheta vizează moartea celor doi pacienți

Dosar penal în cazul incendiului de la Spitalul Ploiești. Ancheta vizează moartea celor doi pacienți

Incendiul de la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești va fi investigat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Procurorii au anunțat că au deschis un dosar de cercetare penală pentru incendiul izbucnit la Secţia de boli infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Ancheta vizează mai multe infracțiuni între care ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Cauzele incendiului vor fi investigate și de specialiștii institutului INSEMEX care vor stabili în ce condiții s-a produs tragedia.

Informația a fost distribuită în spațiul public printr-un comunicat de presă dat de compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. În cadrul dosarului sunt cercetate împrejurările în care a izbucnit incendiul care a dus la decesul a doi pacienţi şi rănirea unei infirmiere.

Astfel, infirmiera a fost transferată la spitalul Florească din București, după ce a suferit arsuri pe o suprafaţă de aproximativ 25% din corp.

„S-a constituit o echipă complexă de cercetare care a procedat la demararea investigării locului faptei, urmând ca activitatea să fie continuată în zilele următoare prin atragerea reprezentanţilor din cadrul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţia Antiexplozivă Petroşani, precum şi a altor specialişti cu expertiză în domeniul de referinţă. Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Prahova sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa foto: IGSU

Doi morți în incendiul din Ploiești

În urma incendiului de la Spitalul Județean Ploiești, au murit doi bărbați, pacienți de COVID. Incendiul a izbucnit în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde erau trataţi pacienţi cu coronavirus. Flăcările au izbucnit într-un salon de la parterul spitalului și a fost stins de personalul medical.

ISU Prahova a anunțat că unitatea nu deține autorizație de securitate la incendiu și că a fost amendată în luna februarie din acest motiv. Oficialii au precizat că spitalul a avut autorizații emise în 2010 și în 2014, dar că între timp s-au făcut renovări pentru care nu s-a solicitat autorizație.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: