Decizia a fost anunţată astăzi chiar de cotidianul în cauză, prin intermediul unui comunicat postat pe site: “După cinci ani de judecată şi peste 50 de teremene la majoritatea cărora inculpaţii s-au prezentat pentru a-şi susţine nevinovăţia, instanţa de la Cluj a pronunţat o decizie de achitare pentru şantaj prin presă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni”.
Florin Ghiocel Asimionesei şi Alin Tocan au fost acuzaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie că în anii 2000 – 2004 au practicat şantajul prin presă pentru a determina mai mulţi oameni de afaceri şi oameni politici să încheie contracte de publicitate cu ziarul.
Decizie după cinci ani
Dosarul de şantaj al conducerii fostului cotidian “Ziua de Iaşi”, actualul “Bună Ziua Iaşi”, s-a judecat vreme de cinci ani de zile. Printre cele 11 persoane care au depus plângere împotriva acestora se numără şi deputatul PNL Relu Fenechiu, fostul deputat Traian Dobre şi omul de afaceri Constantin Şorănescu. Fenechiu a susţinut că  cei de la “Ziua de Iaşi” i-au cerut să dea 10.000 de euro publicitate şi l-au avertizat că dacă refuză vor începe o campanie de atacuri prin presă împotriva lui, a familiei şi a firmei sale.
“Totul a fost regizat de nişte oameni care au trecut de la dragoste faţă de acest ziar la ură, care au dorit să se răzbune  pe acest segment mass-media deoarece erau datori cu bani pentru publicitatea din campania electorală. Dosarul a fost strămutat de la Iaşi încă din 2005, din cauza presiunii mediatice, a presiunii oamenilor politici şi a magistraţilor care căutau să se remarce”, susţine Ionel Nechita, avocatul lui Asimionesei şi al lui Tocan.