Editura Evenimentul si Capital

Elena Udrea, moștenitoarea lui Băsescu. Dosar de candidat la prezidențiale 2014

ELENA UDREA, prezidențiabil PMP
Autor: | | 18 Comentarii | 1324 Vizualizari

Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, propune o „Românie Frumoasă” și susține că va fi un președinte activ și curajos.


Alegeri prezidențiale 2014. Proiectul de țară al Elenei Udrea: România frumoasăRomânia frumoasă” este conceptul în jurul căruia s-a construit programul prezidențiabilului PMP, Elena Udrea. „România frumoasă este țara în care fiecare român își dorește să trăiască. România frumoasă este țara în care oamenii au motive să zâmbească pe stradă”, se arată în programul Elenei Udrea.

Obiective

Prezidențiabilul PMP și-a propus, dacă ajunge la Cotroceni, să continue politicile președintelui Traian Băsescu, iar profilul său este conturat în jurul unor concepte cheie: activ, implicat, puternic, serios, muncitor și loial.

Astfel, Elena Udrea vrea revizuirea Cons ti tuției, un Parlament unicameral, cu 300 de deputați și susține descentra l i zarea, proiecte promovate și de Traian Băsescu. „După 10 ani cu președintele Traian Băsescu, 10 ani în care au pornit reforme importante pentru țară, cred că România este la momentul la care are nevoie de un președinte puternic, implicat, un președinte care să nu facă niciun compromis de dragul propriei imagini sau pentru binele lui, un președinte care să nu depindă de baroni locali, de moguli de presă”, a spus Elena Udrea.

În plus, Udrea a spus că va susține aplicarea procedurii confiscării extinse sau adoptarea Codului de conduită al parlamentarilor.

De asemenea, Elena Udrea vrea ca miniștrii să nu mai poată fi desemnați din rândul parlamentarilor, evitând astfel ca Parlamentul să decidă vinovăția sau nevinovăția acestora.

Udrea crede că este timpul pentru o femeie președinte

În plus, susține Elena Udrea, președintele României trebuie să practice o politică pragmatică și realistă, dar care să aibă în vedere implicarea femeilor în toate politicile și la toate nivelurile de decizie ale societății românești. „Eu cred că este timpul pentru o femeie Președinte al României”, a mai spus Udrea.

Potrivit programului său, politica externă a prezidențiabilului PMP se bazează pe 3 piloni: parteneriatul Strategic cu SUA, apartenența la NATO și creșterea rolului în cadrul Alianței, susținerea unei Europe solidare și integrate.

În ceea ce privește relația cu Republica Moldova, Elena Udrea a afirmat că va milita deschis pentru unirea țării noastre cu statul vecin.

În privința măsurilor economice, Elena Udrea își propune să creeze locuri de muncă prin investiții guvernamentale, să crească rata de ocupare în rândul tinerilor, reducerea dependenței energetice, adoptarea monedei euro și utilizarea mult mai eficientă a bugetului UE și a fondurilor europene pentru proiectele majore de investiții în infrastructură, educație, cercetare- inovare, energie, îmbună tățirea mediului de investiții și creșterea absorbției fondurilor europene.

Elena Udrea mai susține și reforma educației, a sănătății și a sistemului de pensii.

Președinte-curajos

Liderul PMP vrea să fie „un președinte puternic, curajos, care să nu fie manipulat de baronii locali, care să impună respectarea interesului oamenilor, care să respecte independența Justiției, Constituția și care să continue procesele de modernizare demarate în ultimii 10 ani”. Elena Udrea a mai susținut că vrea să fie un președinte mai bun decât Traian Băsescu, precizând însă că viitorul șef al statului va avea o misiune ceva mai ușoară pentru că nu va mai fi în situația de a duce „bătăliile” pe care le-a dus acesta. Deși se recomandă drept luptătoare, ea spune că o femeie ar aduce și multă diplomație la Cotroceni.

Bila albă

În calitate de ministru al Dezvoltării, a realizat peste 6.000 de proiecte finanțate din fonduri europene sau de la bugetul de stat și a condus un minister campion la absorbția de fonduri europene.

Bila neagră

Problemele cu legea ale fostului său soț, Dorin Cocoș, arestat preventiv în dosarul Microsoft și om de afaceri controversat i-au creat dintotdeauna probleme majore Elenei Udrea .

CARTE DE VIZITĂ- ELENA UDREA prezidențiabil PMP

Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, a intrat în atenția publică, atunci când a fost desemnată șef al Cancelariei prezidențiale a lui Traian Băsescu, în 2005. A demisionat în același an de la Cotroceni și din PNL, după o campanie de presă care viza incompatibilitatea cu afacerile soțului său, Dorin Cocoș. Se înscrie în PD, partid care a devenit ulterior PDL și devine deputat în 2008. Ulterior, este numită ministru al Turismului, în guvernul Boc I și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, după ce președintele Băsescu este reales. Urmare a protestelor de stradă din 2012, a demisionat din Guvern, împreună cu miniștrii PDL. În vara lui 2013, a divorțat de Dorin Cocoș. La începutul anului 2014 a pus bazele Partidului Mișcarea Populară, format în mare parte, din foști membri ai PDL.

Susținători

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Alegeri prezidentiale 2014

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI