Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul Ferma Băneasa. Avocatul Florentin Țucă: „Spre casa-arest, pe drumul cel mai scurt”. Noi dezvăluiri
Dosarul Ferma Băneasa. Avocatul Florentin Țucă: „Spre casa-arest, pe drumul cel mai scurt”. Noi dezvăluiri

Dosarul Ferma Băneasa. Avocatul Florentin Țucă: „Spre casa-arest, pe drumul cel mai scurt”. Noi dezvăluiri

Florentin Țucă, managing partner al casei de avocatură Țucă Zbârcea & Asociatii, a dat noi detalii despre solidaritatea breslei în cazul lui Robert Roșu, condamnat cu executare în dosarul Bmeasa.

Robert a refuzat invitația fără nicio ezitare. Era mult prea sleit și, în plus, îmi zicea el, avocații penaliști îl sfătuiseră să nu se abată de la traseul înspre adresa din buletin; trebuia să ajungă în arestul de acasă cât mai repede, pe drumul cel mai scurt”.

Țucă: Robert Roșu este avocatul pe care l-ar alege să-l apere

Avocatul Țucă relatează apoi despre faptul că decizia de a-l apăra public pe colegul lor a venit în firmă instantaneu după anunțarea verdictului. “Ne arătam ferm convinși de nevinovăția colegului nostru și reafirmam seriozitatea și imaginea lui profesională ireproșabile.(…)  Evoc discuția aia pentru că ea m-a făcut să meditez mult la prietenia mea și a tovarășilor mei cu mezinul Robert și la ceea ce ne-a unit în istoria noastră de peste 20 de ani împreună; la vremea stagiaturii lui, în care eu mizam fără ezitare pe viitoarea lui carieră de strălucit pledant;

la întrebarea-test cu care Daria mea mă iscodea adesea, tati, cine-i avocatul căruia i-ai da misiunea să te apere pe tine personal într-un proces important?, și la răspunsul meu, invariabil, același; la nenumăratele chapeau bas! care mi-au fost trimise de clienți mie personal pentru succesele lui formidabile”, scrie Florentin Țucă.

Sursa: Luju

PAGINA ANTERIOARA