Evenimentul Zilei > Politica > Dorin Tudoran ironizează primirea lui Mihail Neamţu în PNL: Baobabul românesc – de la Penele la Pelinel
Dorin Tudoran ironizează primirea lui Mihail Neamţu în PNL: Baobabul românesc – de la Penele la Pelinel

Dorin Tudoran ironizează primirea lui Mihail Neamţu în PNL: Baobabul românesc – de la Penele la Pelinel

Într-o postare pe blogul său, eseistul Dorin Tudoran face o analiză amplă în legătură cu primirea lui Mihail Nemţu în PNL amintind cum - ținea discursuri învolburate, cheamând la luptă, apare, alături de Monica Macovei, în fereastra deschisă a cabinetului de campanie al lui Traian Băsesecu, pentru a vorbi și saluta masele largi, apărătoare ale “statului de drept”.

"În iulie 2017, Ludovic Orban, noul președinte al PNL, mărturisește emoționat “Am aici o cerere (din partea lui Mihail Neamţu-n.r.) care mă umple de bucurie, este o cerere de adeziune la PNL pe care am să i-o semnez. Aşa cum el mi-a semnat autograful, o să îi semnez cererea de adeziune.” Un autograf pentru o membrie, iată un târg cât se poate de liberal" mai scrie publicistul aici.

"L-o fi umplut pe Ludovic Orban de bucurie Cererea de adeziune a lui Mihail Neamțu, dar semnarea ei a umplut PNL de căcat. Și, zău, nu mai era nevoie de încă o cisternă revărsată peste istoria postdecembristă a partidului.

Așadar, după ce și-au întărit ADN-ul politic cu un os de Brătieni (Petre Roman); după ce și l-au tras pe Purtătorul de cuvânt al lui Dumnezeu în propria bisericuță politică (Gigi Becali); după ce i-au înghițit fără să-i poată digera vreodată pe liberalii “cu adevărat democrați” (PDL); după ce multe altele, liberalii și l-au adjudecat și pe Mihail Neamțu, cărturar absolut remarcabil, dar aflat mereu în transă pe streașina somnabulismului politic românesc (…).

Ironic, autorul mai scrie: "Până ne vom lămuri cum stau lucrurile, Ludovic Orban ar trebui să pună mâna pe telefon, să-i sune pe Valentina Pelinel și Cristi Borcea. Cei doi sunt și intreprinzători mari, mici și mijlocii, și foarte (re)productivi, dau bine ”pe sticlă” și au relații care se pot dovedi foarte utile partidului (…).