Evenimentul Zilei > Sport > BOMBĂ! DOPAJ la Australian Open! Declarații incendiare, care ar putea schimba clasamentul WTA
BOMBĂ! DOPAJ la Australian Open! Declarații incendiare, care ar putea schimba clasamentul WTA

BOMBĂ! DOPAJ la Australian Open! Declarații incendiare, care ar putea schimba clasamentul WTA

Forța uriașă pe care Serena Williams a afișat-o luni, contra Simonei Halep, în cadrul optimilor de finală de la Australian Open este rezultatul folosirii unor substanțe interzise.

Este acuzația extrem de gravă lansată de fostul fotbalist Ionel Ganea în emisiunea ProSport Live.

Atacantul se bazează în afirmația sa pe legătura dintre randamentul, forța și rezistența incredibile de care dă dovadă Serena Williams, deși are totuși 36 de ani și o sarcină la activ. La acestea se adaugă și dezvăluirile deacum doi ani, potrivit cărora documentele sustrase de hackerii ruși au arătat că surorile Williams au fost exceptate de la controalele antidoping. 

„Simona se putea aştepta să aibă un meci greu. Dar ea încă mai are tracul ăsta în faţa Serenei. Nu ştiu de ce… Serena are o masă musculară mare, dar aţi văzut că ea foloseşte anabolizante. După ce a născut, asta a fost problema la ea: alăptând, n-a mai putut să folosească ce folosea ea. Asta e părerea mea. La restul le este interzis să folosească. Ei îi este permis să folosească, dar fiind gravidă, apoi alăptând, le-a stopat. În perioada asta n-a mai putut să ia“, a declarat Ganea.

Ganea spune că la mijloc sunt interese comerciale foarte mari, astfel că Serena ar fi împinsă cu orice preț în vârful ierarhiei: 

„Astea sunt nişte tertipuri americăneşti, ca să se menţină ei sus. Că, dacă iese Serena din cursa asta pentru numărul 1 mondial, nu cred că va mai fi curând un jucător american să intre imediat în top. Ăsta e interesul. Cu cât e mai sus, şi economia, şi interesul e pe ei. Sponsori renumiţi, cu nume mare. Sunt foarte bine organizaţi”, a mai spus Ganea.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.