Poveste IMPRESIONANTĂ: A DONAT sânge în fiecare săptămână timp de 60 de ani și a salvat viețile a 2,4 milioane de copii

Poveste IMPRESIONANTĂ: A DONAT sânge în fiecare săptămână timp de 60 de ani și a salvat viețile a 2,4 milioane de copii

Majoritatea oamenilor, când se pensionează, primesc un ceas de aur. James Harrison merită mult mai mult decât atât. Harrison, cunoscut sub numele de - Omul cu brațul de aur -, a donat sânge aproape în fiecare săptămână timp de 60 de ani.

După toate aceste donații, bărbatul australian de 81 de ani "s-a retras" vineri. Această ocazie a marcat sfârșitul unui capitol monumental. Potrivit serviciului de sange al Crucii Roşii australiene, el a ajutat la salvarea vieţii a mai mult de 2,4 milioane de copii australieni, notează CNN

În primul rând trebuie spus că Harrison are anticorpi unici, care luptă împotriva bolilor, şi au fost utilizați pentru a dezvolta o injecție numită Anti-D, care ajută la lupta împotriva bolii rhesus. Această boală, unei femei gravide, începe efectiv să-i atace celulele sângelui copilului său nenăscut. În cele mai grave cazuri, poate provoca leziuni cerebrale sau moartea.

Doctorii au descoperit că sângele lui Harrison conţine anticorpul care ar putea fi folosit pentru a crea injecţii anti-D, aşa că a trecut la donarea de sânge pentru a ajuta cât mai mulţi oameni. "Fiecare pungă de sânge este prețioasă, dar sângele lui James este deosebit de extraordinar". A spus medicul Falkenmire. "Și mai mult de 17% din femeile din Australia sunt în pericol, așa că James a ajutat la salvarea multor vieți".

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce este un erou național

A dalvat mai mult de două milioane de vieți, potrivit serviciului de sânge, iar Harrison este considerat un erou național în Australia. A câștigat numeroase premii pentru generozitatea sa, inclusiv  Medalia Ordinului Australiei, una dintre cele mai prestigioase onoruri ale țării.

Acum că Harrison a făcut ultima donare de sânge (în Australia nu poți să donezi sânge după vârsta de 81 de ani), Falkenmire și alții speră că oamenii cu anticorpi asemănători din sângele lor vor crește și vor dona. "Tot ce putem face este să sperăm că vor exista oameni destul de generoși pentru a face acest lucru, și altruist în felul în care a făcut-o Harrison", a spus ea.