O caravană de circa 1200 de migranți din America Centrală și Cuba s-a îndreptat spre granița cu S.U.A. din sudul Mexicului în acest weekend, potrivit autorităților de migrație duminică, informează Reuters.

Institutul Național pentru Migrație a declarat că migranții se aflau deja în Mexic când au optat pentru formarea unei caravane în orașul Tapachula de sud, la granița cu Guatemala.

Sâmbătă, grupul mare de persoane a pornit spre orașul Huixtla, în statul sudic Chiapas, un traseu urmat de grupuri anterioare care se îndreptau spre nord, a afirmat institutul.

Caravanele imigranților destinați Statelor Unite au provocat tensiuni cu președintele Donald Trump, acesta acuzând Mexicul că nu a reușit să controleze imigrația ilegală și că dorește un zid de frontieră construit pentru a împiedica trecerea oamenilor.

Noul guvern al președintelui de stânga, Andres Manuel Lopez Obrador, s-a angajat să reducă fluxurile de migranți printr-o mai bună reglementare a mișcării oamenilor și prin oferirea de oportunități de angajare și prin plăți mai bune pentru cei care doresc să rămână.

Institutul de migrație a spus că aproximativ 1200 de migranți provin din Honduras, Guatemala, Nicaragua, El Salvador și Cuba.

Te-ar putea interesa și: