Evenimentul Zilei > International > Donald Trump s-a enervat și a aruncat cu vorbe grele. Fostul președinte acuză că America a distrus Orientul Mijlociu
Donald Trump s-a enervat și a aruncat cu vorbe grele. Fostul președinte acuză că America a distrus Orientul Mijlociu

Donald Trump s-a enervat și a aruncat cu vorbe grele. Fostul președinte acuză că America a distrus Orientul Mijlociu

Un discurs furibund a avut Donald Trump, fost lider al SUA, la Fox News, în problema ce vizează Afganistanul în particular și Orientul Mijlociu în general.

Donald Trump, fost președinte al Statelor Unite ale Americii, a vorbit despre întreaga campanie dusă în Afganistan. Republicanul a criticat dur administrațiile precedente și a acuzat că Orientul Mijlociu a fost distrus de americani.

Donald Trump, despre politica SUA. „Am distrus Orientul Mijlociu”

Am distrus Orientul Mijlociu. Ne costă mii de miliarde de dolari, milioane de vieți omenești și nu s-a schimbat față de cum era. E mult mai rău, pentru că trebuie reconstruit, acum e făcut bucăți”, a spus Donald Trump, într-o discuție avută cu jurnalistul Sean Hannity, la Fox News.

Intervenția în Orientul Mijlociu a fost o decizie îngrozitoare. Știu că familia Bush nu va fi fericită (n.r – cu acest comentariu), dar cred că a fost cea mai proastă decizie din istoria noastră atunci când am hotărât să mergem în Orientul Mijlociu”, a mai afirmat fostul lider de la Casa Albă.

Campania militară de 20 de ani a SUA și a aliaților săi a fost inițiată de administrația americană în primul mandat al președintelui George W. Bush, după șocantele atacuri de la 11 septembrie 2001 și după refuzul regimului de atunci din Afganistan de a-i preda pe liderii grupării Al Qaeda.

Acuzații îndreptate și către actualul lider de la Casa Albă, Joe Biden

Donald Trump nu a uitat nici de Joe Biden, actualul președinte al țării. „Uitați-vă ce a făcut Biden la granița sudică (n.r. – a SUA cu Mexic). Situația din Afganistan este precum cea de la granița de sud, doar că mai rea. Nimeni nu a gestionat granița sudică mai rău decât el (n.r. – Biden) iar în Afganistan, la fel.

„Am redus armata americană în Afganistan de la 20.000 la 2.500 de soldați și acum ei retrag soldați înainte să ne fi scos civilii, interpreții și alți oameni care ne-au ajutate. Ce trebuia să facem este să fi lăsat militarii la urmă”, a declarat Donald Trump.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: