Aceasta l-a numit „pămpălău şi laş" pe preşedintele american, deoarece a lipsit pentru cea de-a doua ediţie consecutivă a evenimentului anual, continuând războiul cu reporterii care scriu despre el şi Administraţia americană, scrie bbc.com.

„Dineul corespondenţilor de la Casa Albă a fost un eşec anul trecut, dar anul acesta a fost o ruşine pentru toată lumea asociată cu acest eveniment. „Comica” imundă a eşuat mizerabil (nici măcar nu şi-a putut spune replicile – destul de asemănător cu momentul slab al lui Seth Meyers). Încetaţi să mai organizaţi dineul sau redefiniţi această organizare!”, a scris Donald Trump, luni, pe platforma de socializare Twitter.

La dineul care a avut loc sâmbătă, Michelle Wolf şi-a început discursul pe un ton dur, pe care l-a păstrat până la final. „Aşa cum spune un star porno care face sex cu un preşedinte – hai să terminăm odată. Este 2018, sunt femeie, aşa că nu puteţi să mă faceţi să tac. Trump nu este aici. L-aş fi târât aici chiar eu, dar se pare că preşedintele Statelor Unite este un pămpălău pe care n-ai voie să-l târăşti. Trump vrea să le dea profesorilor arme, lucru cu care sunt de acord, pentru că le pot vinde ca să cumpere rechizite".

Adresându-se foştilor colaboratori ai lui Trump, ea a afirmat: „Aţi trecut prin Cabinet mai repede decât dă afară Starbucks persoanele de culoare".

Wolf a generat atât comentarii pozitive, cât şi unele negative, în care a fost condamnată pentru discursul ei.