Evenimentul Zilei > International > Donald Trump, mai rău ca Nicolae Ceauşescu: „Femeile care fac avort trebuie pedepsite”
Donald Trump, mai rău ca Nicolae Ceauşescu:  „Femeile care fac avort trebuie pedepsite”

Donald Trump, mai rău ca Nicolae Ceauşescu: „Femeile care fac avort trebuie pedepsite”

Controversatul candidat republican la președinția SUA, Donald Trump, susţine că avortul ar trebui interzis și femeile care aleg această metodă barbară pentru întreruperea unei sarcini ar trebui pedepsite. Mogulul imobiliar a spus că el este „pro-life” și că nu a stabilit încă exact ce pedeapsă trebuie să primească o femeie care face avort.

„Cred că este o problemă foarte serioasă asupra căreia trebuie să luăm o decizia. Sunt pro-life. Ne-am întoarce la o perioadă anterioară când femeile trebuiau să meargă într-un loc ilegal pentru a face avort, dar trebuie interzis. Trebuie să existe o formă de pedeapsă pentru femei”, a spus Donald Trump, adăugând însă că ar fi anumite situații în care avortul ar putea fi permis. 

Înainte să se înscrie în partidul republican, Donald Trump a fost democrat și a fost criticat puternic tocmai pentru că a susținut dreptul la avort, amintește BBC News. 

Liderii republicani și-au exprimat îngrijorarea față de șansele lui Donald Trump la alegerile generale, deoarece sondajele arată că nu este deloc plăcut de electoratul feminin.  

Contracandidata lui Trump în cursa pentru Casa Albă, democrata Hillary Trump, a reacționat pe Twitter față de declarația republicanului: „Când credeai că nu poate fi mai rău de atât. Îngrozitor și revelator”.

Avortul este legal în Statele Unite din 1973, după o decizie definitivă a Curții Supreme. 

Opinia publică din România este sensibilă la acest subiect în condiţiile în care avortul a fost interzis în 1966 de către Nicolae. Avortul la cerere era considerat infracţiune, înainte de 1989, dar acest lucru nu le-a împiedicat pe românce să găsească soluţii pentru a întrerupe sarcina. Cele mai multe dintre ele au început să facă avort pe ascuns, în condiţii greu de imaginat.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: