Evenimentul Zilei > International > Donald Trump l-a jignit crunt pe Joe Biden, în plină comemorare: ”Liderul ţării noastre a părut un idiot”
Donald Trump l-a jignit crunt pe Joe Biden, în plină comemorare: ”Liderul ţării noastre a părut un idiot”

Donald Trump l-a jignit crunt pe Joe Biden, în plină comemorare: ”Liderul ţării noastre a părut un idiot”

Fostul preşedinte republican al SUA, Donald Trump, a denunţat sâmbătă, într-un mesaj video înregistrat pentru a marca 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, “incompetenţa” lui Joe Biden.

Donald Trump a afirmat că modul în care Joe Biden a gestionat retragerea trupelor americane din Afganistan l-a făcut pe acesta “să pară un idiot”.

După ce a adus un omagiu “curajului” pompierilor, poliţiştilor şi echipelor de salvare în acea zi, Donald Trump a criticat vehement acţiunile succesorului său democrat la Casa Albă şi modul în care s-a sfârşit cel mai lung război al SUA, declanşat după atacurile Al-Qaida din 11 septembrie 2001, soldate cu aproape 3.000 de morţi.

Donald Trump, atac la Joe Biden. ”Liderul ţării noastre a părut un idiot”

“Acesta este de asemenea un moment trist pentru modul în care războiul nostru împotriva celor care au făcut atât de mult rău ţării noastre s-a încheiat săptămâna trecută”, a declarat Trump. “Liderul ţării noastre a părut un idiot”, a adăugat el. “Ne va fi greu să ne revenim după ruşinea pe care această incompetenţă a cauzat-o”, a continuat miliardarul în înregistrarea sa video.

Exprimându-şi regretul pentru cei 13 soldaţi americani ucişi într-un atentat lângă aeroportul din Kabul în august, Donald Trump a denunţat confiscarea de echipamente militare americane de către talibani, “fără că a un singur foc de armă să fie tras”.

“Joe Biden şi administraţia sa incompetentă au capitulat”, a declarat Trump.

Preşedintele democrat a fost puternic fragilizat de sfârşitul haotic al războiului în Afganistan, unde talibanii au preluat puterea în august.

Donald Trump, care nu participă la nicio ceremonie oficială, va comenta sâmbătă un meci de box în care se vor confrunta fostul campion mondial la categoria grea Evander Holyfield şi starul brazilian al artelor marţiale mixte Victor Belfort.

La New York a început ceremonia care marchează 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie

Aceasta este găzduită de Memorialul din Manhattan, unde se înălţau cele două turnuri gemene ale World Trade Center, atacate în atacurile jihadiste din 2001.

Evenimentul este prezidat chiar de Joe Biden, avându-i alături pe predecesori săi de la Casa Albă, Barack Obama şi Bill Clinton. Momentul emoționant a început cu un minut de reculegere ţinut la orele locale 08:46, cu exact 20 de ani după ce primul avion deturnat a intrat în turnul nordic al WTC.

Biden se va duce la Ground Zero din Manhattan, la Turnurile Gemene, la Pentagon şi la Shanksville din Pennsylvania, unde s-a prăbuşit unul dintre avioanele folosite de al-Qaeda pentru a ataca SUA, United Airlines 93.

Predecesorii lui Biden, George W. Bush şi Barack Obama, participă dar fără Donald Trump, informează presa americană citată de Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: