Evenimentul Zilei > International > Donald Trump a fost huiduit chiar de susţinătorii lui după o invitaţie riscantă. Video
Donald Trump a fost huiduit chiar de susţinătorii lui după o invitaţie riscantă. Video

Donald Trump a fost huiduit chiar de susţinătorii lui după o invitaţie riscantă. Video

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a ratat o şansă importantă de a-şi îmbunătăţi cifrele în sondaje după ce a fost huiduit chiar de propriii susţinători, deranjaţi după ce miliardarul i-a invitat să se vaccineze împotriva Covid-19.

Totul s-a întâmplat la mitingul „Salvaţi America” organizat sâmbătă seara în Cullman (Alabama). Huiduielile au fost auzite după ce Trump a recomandat vaccinarea împotriva Covid-19.

„Cred total în libertăţile individuale, însă trebuie să faceţi ceea ce trebuie. Vă recomand să vă vaccinaţi”, a declarat fostul lider de la Casa Albă, conform Business Insider.

Reacţia a venit după ce miliardarul le-a spus susţinătorilor săi că vaccinurile sunt „bune”. Mai mult, acesta i-a încurajat să se imunizeze.

„Aveţi libertăţile voastre. Dar am făcut vaccinul”, a completat fostul şef al statului. Ulterior, acesta a încercat să glumească spunând că „primii care vor afla” dacă vaccinurile nu funcţionează vor fi chiar susţinătorii lui.

Donald Trump s-a vaccinat împotriva Covid-19

Amintim că Donald Trump s-a vaccinat la Casa Albă în ianuarie 2021, dar despre această decizie nu s-a aflat decât în martie.

Altfel, popularitatea lui Joe Biden (fostul rival al lui Donald Trump în lupta pentru Casa Albă) a scăzut cu 7 puncte procentuale şi a ajuns la cel mai mic nivel din 2021. Aici s-a ajuns după ce Guvernul Afganistanului (susţinut de SUA) a pierdut puterea în urma intrării talibanilor în Kabul.

Asta arată sondajul naţional Reuters/Ipsos publicat marţi seară. Cercetarea a fost realizată luni şi arată că 46% dintre americanii cu drept de vot sunt mulţumiţi de activitatea lui Joe Biden la Casa Albă.

Totuşi, în urmă cu o săptămână, 53% dintre aceştia apreciau activitatea preşedintelui SUA. După două decenii de prezenţă militară a SUA care a costat miliarde de dolari şi viaţa a mii de militari americani, sprijinul pentru Biden a scăzut în contextul preluării puterii de către talibani în Afganistan.

Joe Biden scade în sondaje

Institutul Ipsos a mai realizat un sondaj de opinie care arată că mai puţin de jumătate dintre americani sunt de acord cu modul în care preşedintele Joe Biden a gestionat eforturile diplomatice şi militare ale SUA în Afganistan.

Ancheta sociologică arată că liderul american a fost considerat mai slab decât precedenţii trei preşedinţi americani aflaţi în funcţie în timpul celui mai lung conflict militar în care au fost implicate SUA: George W. Bush, Barack Obama şi Donald Trump.

În iulie 2021, Biden a lăudat forţele afgane pentru că sunt „la fel de bine echipate ca oricare altele din lume”.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: