Evenimentul Zilei > Politica > Dominic Fritz pune tunurile pe angajații Primăriei Timișoara: „Când primesc o sarcină neplăcută, îşi iau concediu medical”
Dominic Fritz pune tunurile pe angajații Primăriei Timișoara: „Când primesc o sarcină neplăcută, îşi iau concediu medical”

Dominic Fritz pune tunurile pe angajații Primăriei Timișoara: „Când primesc o sarcină neplăcută, îşi iau concediu medical”

„Nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public”, a transmis, joi, 11 noiembrie, primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, făcând referire la o serie de concedii medicale alocate angajaților instituției pe fondul pandemiei de coronavirus, care nu aveau, însă, legătură cu boala COVID-19. Edilul USR a anunțat continuarea verificărilor la sânge a concediilor oferite salariaților din Primăria Timișoara, dintre care o parte, „atunci când primesc o sarcină neplăcută, îşi iau concediu medical”.

Șase avertismente scrise și o amendă contravențională au fost aplicate unor angajați ai Primăriei municipiului Timișoara, după ce aceștia și-au luat concediu medical pe fondul măsurilor prevăzute în acest sens în contextul pandemiei de coronavirus. Motivele invocate de funcționari nu aveau, însă, legătură cu boala COVID-19, potrivit edilului Dominic Fritz.

Funcționari sancționați după ce și-au luat concedii medicale

„Când am transmis concediile medicale din Primărie Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate spre verificare, mi s-a spus că e degeaba, că nu se va întâmpla nimic. S-a întâmplat: Casa Judeţeană a făcut un control temeinic şi a descoperit o serie de nereguli pentru care a aplicat şase avertismente scrise şi o amendă contravenţională”, a anunţat primarul Timișoarei.

Potrivit edilului Dominic Fritz, „pandemia de concedii medicale a apărut brusc după adoptarea noii organigrame”. În instituția publică pe care o conduce, există oameni care își dau interesul pentru a rezolva problemele cu care se confruntă municipalitatea, a susținut primarul, însă „sunt şi funcţionari care, atunci când primesc o sarcină neplăcută, îşi iau un medical”.

Dominic Fritz anunță controale la sânge pentru angajații Primăriei

„Este nedrept faţă de cei care-şi fac datoria corect şi eficient şi faţă de instituţia Primăriei pentru că dreptul la concediu medical a devenit, în unele cazuri, o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente. Nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public. (…) Nu voi intra în detalii care privesc breasla medicală, dar voi continua verificarea concediilor medicale atunci când statistic, numărul lor nu se justifică”, a transmis primarul Dominic Fritz, potrivit news.ro.

Poziția primarului Timișoara vine în contextul în care, pe data de 31 august, politicianul a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să realizeze un control de fond în ceea ce privește concediile medicale acordate funcționarilor publici, după ce numărul acestora a crescut cu 225 în perioada ianuarie-august 2021, față de același interval al anului trecut. În total, în prezent, angajații Primăriei Timișoara și-au luat 750 de concedii medicale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.