Evenimentul Zilei > Economie > Domeniul în care firmele din România intră în insolvență la foc automat. În acest sector sunt cele mai mari probleme
Domeniul în care firmele din România intră în insolvență la foc automat. În acest sector sunt cele mai mari probleme

Domeniul în care firmele din România intră în insolvență la foc automat. În acest sector sunt cele mai mari probleme

Zeci de mii de firme au fost înființate în România, de la începutul anului. Multe dintre ele au deja probleme și au intrat deja în procedura de insolvență.

În România, în primele 7 luni ale acestui an, 4.545 de firme au intrat în insolvenţă şi 26.034 au fost radiate, după cum arată o analiză ce a fost făcută de termene.ro. Pe de altă parte, au apărut 65,458 de noi firme, conform sursei citate.

Câte noi firme au apărut în România în acest an, câte au intrat în insolvență

În primele 7 luni ale anului 2021, au fost înfiinţate 65.458 de firme, 4.545 au intrat în insolvenţă şi 26.034 au fost radiate. Cele mai multe firme nou-înfiinţate sunt din regiunea Bucureşti-Ilfov (17.627 firme), urmată de Nord-Vest, cu 8.993 de firme şi Nord-Est, cu 7.349, arată analiza respectivă.

Companiile care fac comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet sunt pe primul loc în Bucureşti-Ilfov, iar în Nord-Vest şi Nord-Est, firmele de construcţii.

Până acum, cele mai multe firme insolvente sunt în regiunea de Nord-Vest a ţării – cu firmele de construcţii în topul insolvenţelor, urmate de cele de transport şi baruri.

La diferenţă de doar 6 firme, pe locul 2 în topul insolvenţelor se clasează Bucureşti-Ilfov, cu 1.032 societăţi aflate în insolvenţă. Dintre acestea, 76 sunt firme de construcţii, 48 restaurante şi 38 sunt firme care fac comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate.

În Bucureşti-Ilfov au fost radiate 6.564 firme, dintre care cele mai multe sunt firmele de construcţii – 110, urmate de cele care fac comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet – 109 şi firmele care oferă consultanţă pentru afaceri şi management – 99.

Care este domeniulîn care au apărut cele mai multe entități comerciale

Dintre cele 26.034 firme radiate în total în primele 7 luni ale 2021, aproape 70% aveau vechime mai mare de 5 ani, 12% între 3-5 ani, 13,51% între 1-3 ani şi doar 5,36% dintre firme aveau vechime cuprinsă între 0-1 an.

La nivelul întregii ţări, pe locul 1 în topul firmelor nou-înfiinţate sunt firmele de construcţii – până în luna iulie a acestui an, au fost înfiinţate în total 5.277 de astfel de societăţi.

Pe locul 2 se află firmele de transport (4.040 societăţi), iar pe locul 3 sunt cele care fac comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet (3.769 firme).

Tot firmele de construcţii sunt pe primul loc şi în topul insolvenţelor la nivel de ţară, urmate de firmele de transport şi cele care fac comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: